OVER THIS SONG WILL

Voordat je begint…

Het belangrijkste dat je op dit moment moet weten is dat er wereldwijd 2 miljoen kinderen seksueel worden uitgebuit in bordelen, massagesalons en hotels. Van India tot Nederland: jonge meisjes worden thuis bij klanten afgeleverd en verkracht en misbruikt.  

Free a Girl streeft een wereld na zonder commerciële seksuele exploitatie van kinderen. Door slachtoffers directe hulp te bieden en straffeloosheid aan te pakken. Wij doen onderzoek naar de verblijfplaatsen van kinderen, bevrijden hen en arresteren de daders.

De harde en pijnlijke waarheid is dat het probleem ernstig is toegenomen door Covid-19. Er is een andere strategie nodig en er is meer geld nodig. Om aandacht en donaties te vragen voor het werk van Free a Girl komen Nederlandse topartiesten in actie. Zij staan in leeg concertgebouw en dragen voor 5 slachtoffers een speciaal nummer op.

We hopen dat het je inspireert om je aan te sluiten bij onze strijd en donateur te worden.

 GLENNIS GRACE – HERO

OVER NISHA

Niels Geusebroek draagt deze week zijn nummer op aan Nisha en alle andere meisjes die nog niet vrij zijn. Want het gaat een keer gebeuren dat wij de pooiers een stap voor zijn en Nisha ook dit nummer mag horen. Daar strijden wij voor.

Nisha wordt nog steeds vastgehouden door een pooier in India. Door een lek bij de politie is het onze teams tijdens een bevrijdingsoperatie afgelopen maand niet gelukt om haar te bevrijden.

 

NIELS GEUSEBROEK – DAUGHTERS

OVER RENUKA

Alain Clark & Big2 dragen ‘Change will Come’ op aan Renuka: een survivor aan het School for Justice programma die nu onze superheld wordt. Ze gaat naar school en loopt stage op het politiebureau als juridisch medewerker.

Haar doel? Ze wil advocaat worden en strijden voor gerechtigheid en rechtvaardigheid. Als iemand bewijst dat ‘Change Will Come’ dan is het Renuka wel!

 

ALAIN CLARK FT. BIG2 – CHANGE WILL COME

OVER PADMA

DI-RECT draagt ‘Naked’ op aan Padma: een meisje dat op 17-jarige leeftijd werd ontvoerd in India en 2000 kilometer verwijderd van haar ouders werd verkracht, verhuurd en mishandeld in hotelkamers. In het nummer Naked zit een zin en die gaat: ‘Can I feel free to feel at all’. Wij hopen dat het liedje voor Padma een klein hart onder de riem steekt. Dat zo’n zin er wellicht aan bijdraagt dat ze die vrijheid weer mag ervaren.

DI-RECT – NAKED

OVER LUNA

Free a Girl Ambassadeur Romy Monteiro draagt ‘Girl on Fire’ op aan Luna: een meisje dat op 13-jarige leeftijd gedwongen werd om in een bordeel in Thailand te werken. Gelukkig hebben we Luna kunnen bevrijden.

Luna is voor ons het bewijs dat het nooit te laat is om je dromen te verwezenlijken. Om dromen te mogen hebben… hoe donker het ook om je heen is geweest. En waarom is zij het bewijs? Omdat Luna is begonnen aan haar eigen carrière als modeontwerpster! Zij is ‘on fire’!

ROMY MONTEIRO – GIRL ON FIRE

DONEER & STRIJD MET ONS MEE

Jouw donatie maakt het mogelijk om meisjes te bevrijden uit bordelen, we hopen dat jij je op deze manier wilt aansluiten bij onze strijd.