Free a Girl ondersteunt wereldwijd partnerorganisaties die er alles aan doen om meisjes te bevrijden uit situaties waarin zij seksueel worden uitgebuit. Onze collega’s zetten zich dagelijks, soms met gevaar voor eigen leven, in om bewijsmateriaal te verzamelen door undercover te gaan in bordelen of als cyber security professional online onderzoek te doen. Als er genoeg bewijsmateriaal is verzameld, trappen onze bevrijdingsteams, in samenwerking met de lokale politie, de deuren van een bordeel, karaokebar of dansclub in om meisjes te bevrijden. Of wordt in geval van online onderzoek, bewijsvoering overhandigd aan de politie.

1. Veilige omgeving kind

Initiële inspanningen zijn gericht op het verzekeren van een veilige omgeving voor kinderen, vrij van misbruik en uitbuiting. 

2. Bestrijding mensenhandel

De strijd tegen seksuele uitbuiting van kinderen, door middel van preventieve maatregelen, bevrijdingsoperaties en bewustwordingscampagnes.

3. Systeemverandering autoriteiten

De samenwerking met lokale en internationale autoriteiten om een permanente maatschappelijke verandering te creëren in de strijd tegen seksuele uitbuiting van kinderen.