Organisatie

Stichting Free a Girl is in 2008 opgericht door Arjan Erkel, Yolanthe Sneijder Cabau, Roelof van Laar en Evelien Hölsken. De oprichting is mogelijk gemaakt door een eenmalige donatie van Bas Consultancy. Yolanthe Sneijder Cabau en Arjan Erkel zijn lid van de Raad van Toezicht. Roelof van Laar is sinds 2013 lid van de Tweede Kamer en heeft hierdoor de stichting moeten verlaten.

Het bestuur van Free a Girl bestaat uit Evelien Hölsken. Zij vormt tevens de directie. De werkorganisatie bestaat uit betaalde en onbetaalde medewerkers. In totaal zijn er nog geen 8 fte in dienst.

Werkorganisatie

Evelien Hölsken – Mede-oprichter en Directeur
Evelien heeft meer dan vijftien jaar ervaring binnen ontwikkelingsorganisaties en het bedrijfsleven. Ze geeft leiding aan Free a Girl en wil de organisatie laten uitgroeien tot een middelgrote kinderrechten organisatie. Haar specialisaties zijn fondsenwerving, projectbeheer en externe relaties.

Frans van Kranen Adviseur Projecten Brazilië
Frans werkt ruim 20 jaar in Brazilië op het terrein van kinderrechten en kinderbescherming. Hij was de oprichter en coördinator van het kinderrechtencentrum CEDECA-Ceará in Fortaleza (Ceará) en nationaal adviseur van het Braziliaanse netwerk van kinderrechtenorganisaties ANCED. Voor Free a Girl werkt Frans als Adviseur Projecten Brazilië.

Jeanette Sequeira – Programme Developmment Officer
Nadat Jeanette haar bachelor in Development Studies in Brisbane (Australië) voltooide, werkte ze onder andere aan inheemse zaken en geweld binnen huiselijke kring. In 2014 verhuisde Jeanette naar Nederland en sinds kort werkt ze op de afdeling Projecten van Free a Girl, waar ze zich actief inzet voor de strijd tegen de commerciële uitbuiting van jonge meisjes.

Joamy Tounkara-van Maanen – Adjunct Directeur
Na haar studie Marketing Management en 5 jaar werkzaam te zijn geweest op de Marketingafdeling van de Nyenrode Business Universiteit, reisde Joamy haar passie achterna: Ontwikkelingswerk. In Zuid-Afrika, Guatemala en Senegal zette zij zich in voor kansarme en zieke kinderen. Daarna ging zij aan de slag bij Plan Nederland, Free a Girl en Hair Heroes, waar zij succesvolle fondsenwervende activiteiten op heeft gezet, zoals de grootste fietsestafette voor vrouwen door heel Nederland, een donateurswervende aflevering met Yolanthe Sneijder Cabau bij de Tros TV Show en het Hair Heroes Event.

Lizette van der Laan – Communicatie Adviseur
Lizette schreef als journalist voor onder andere tijdschriften en werkte in New York als redacteur. Met ook een diploma Event Management op zak, maakte zij makkelijk de overstap naar het communicatievak. Lizette deed de communicatie voor internationale topsportevenementen zoals het WKBeachvolleybal en de Giro d’Italia.

Maarten Muijser – Medewerker Evenementen
Tijdens zijn studie Internationale Betrekkingen heeft Maarten de focus gelegd op onderwerpen over ontwikkelingslanden en armoedebestrijding. Nadat hij ervaring heeft opgedaan bij verschillende NGO’s is hij nu Medewerker Evenementen bij Free a Girl.

Nicole Franken – International Campaign Manager
Als fotojournalist ligt voor Nicole de focus op mensen voor wie geluk niet vanzelfsprekend is. Naast haar ervaring op het gebied van media campagnes en documentaires heeft ze ook een achtergrond als maatschappelijk werker bij Raad voor de Kinderbescherming. Nicole is gewend om in te zoomen op dat wat buiten beeld valt.

Linn Thome – Medewerker Projecten
Linn heeft een achtergrond in Latijns-Amerika studies en is onlangs afgestudeerd aan de Webster University met een master’s degree in International NGO’s. In mei 2014 is Linn als vrijwilliger gestart bij Free a Girl op de afdeling Projecten en inmiddels werkt ze fulltime bij de stichting.

Saskia Hesta – Programme Officer
Saskia heeft een bachelordiploma in Internationale Betrekkingen en een masterdiploma in Applied Ethics. Ze heeft ruime ervaring opgedaan met het evalueren van het Nederlandse buitenlandbeleid op mensenrechten en seksuele en reproductieve gezondheid en rechten (SRGR). Eind 2015 vertrok ze naar Bangladesh, waar ze 9 maanden voor een internationale noodhulporganisatie heeft gewerkt. In mei 2017 is Saskia begonnen bij Free a Girl, waar ze zich onder meer bezighoudt met de coördinatie van het Educate, Empower, Lead-programma

Tripta Biekram- International Campaign and Program Coordinator
Tripta interesseert zich voor de onderwerpen ontwikkeling, armoede en ongelijkheid. Na het afronden van de master Contemporary Asian Studies heeft zij eerst stage gelopen bij de afdeling projecten van Free a Girl. Tripta is nu werkzaam als International Campaign and Program Coordinator.

Yolande Peltenburg – Office Manager
Na haar hbo-studie heeft Yolande veel administratieve en secretariële ervaring opgedaan. Naast haar werk als secretaris van een stichting voor energiestofwisselingsziekten, werkt Yolande sinds begin 2015 bij Free a Girl. Hier zet ze zich vol enthousiasme in op de afdeling Administratie als Office Manager.

Vrijwilligers en stagiaires

Christian de Kousemaeker – Adviseur
Naast zijn werk als ondernemer in residentieel vastgoed, is Christian de Kousemaeker sinds 2007 hulp gaan bieden aan kansarme kinderen in de samenleving. Dit resulteerde in het oprichten van de Transforming Lives Foundation (voorheen stichting Free a Child), om mensenhandel tegen te gaan. De projecten van de Transforming Lives Foundation zijn inmiddels ondergebracht bij Free a Girl, waarbij Christian betrokken is als adviseur projecten.

Myrna Groos – Vrijwilliger Donateursadministratie
Myrna is al 17 jaar receptioniste bij Ingenieursbureau waar ze ook helpt bij het voorbereiden en uitvoeren van PR zaken. Hiernaast is zij nu ook vrijwilliger bij  Free a Girl. Voor de stichting verzorgt zij de donateursadministratie. Myrna vindt het erg fijn dat ze op deze manier een beetje bij kan dragen aan de missie van Free a Girl en doet het vrijwilligerswerk dan ook met veel plezier.

René de Jong – Vrijwilliger
In zijn internationale carrière voor Philips Professional Displays heeft René diverse kanten van mooie landen gezien. Zijn rechtvaardigheidsgevoel maar ook de harde zakenwereld gaf hem het gevoel zijn opgebouwde netwerk in te zetten om aandacht te vragen voor mensen die minder bedeeld zijn. Na een motiverend gesprek met Wimmy Hu en deelname aan Lock me Up – Free a Girl zet René zich sinds 2015 in als ‘Volunteer Corporate Relations’. Binnen zijn zakelijk netwerk probeert hij financiële middelen voor de stichting te regelen en anderzijds programma’s op te zetten om de meisjes een gedegen opleiding te kunnen geven en uitzicht op een baan binnen de technologie branche.

 

Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht houdt integraal toezicht op het inhoudelijk en financieel beleid en de gang van zaken binnen de organisatie. De Raad van Toezicht bestaat uit de volgende personen (op alfabetische volgorde):

Dhr. J.G. van Aartsen – Lid
Projectmanager op projecten WATCH Nederland/Stop the Baby Trade en als Communicatieadviseur bij Terre des Hommes
Geen nevenfuncties

Dhr. H.G. Klinkhamer – Voorzitter
Managing Partner van Apartments Group BV
Geen nevenfuncties

Mevr. F. Mather – Lid
Group Accounting and Reporting Manager bij GrandVision
Geen nevenfuncties

Mevr. M. Mellema – lid
Eigenaar 2Skye reorganisatiespecialist
Geen nevenfuncties

Mevr. Y. Sneijder Cabau – Erelid
Oprichter, actrice, model, presentatrice

Dhr. M. Witvliet – Vice-voorzitter
Gepensioneerd
Geen nevenfuncties

 

En verder

Accountant: Ernst & Young, Den Haag
Notaris: Jan Willem Stouthart, Holland Law, Den Haag
Juridisch advies: Pro Bono Connect

freeagirl_095