Free a Girl werkt samen met lokale organisaties en steunt hun activiteiten omdat we geloven in de lokale kennis en capaciteit van partners. We versterken onze lokale partners door uitwisseling van kennis te faciliteren en capaciteit te versterken op het gebied van fondsenwerving en financieel management. Free a Girl heeft op dit moment drie speciale programma’s:

  1. School for Justice: opgezet in 2016, kunnen hier survivors van seksuele uitbuiting studeren en worden zij door ons getraind om change agents te worden in hun lokale communities. Op dit moment studeren bijna 100 meisjes aan onze School for Justice in India, Nepal en Brazilië. Gezamenlijk hebben zij in 2023 gezorgd dat meer dan 14.000 aangiften zijn gedaan en 6.500 meisjes en hun ouders voorlichting hebben gekregen over de risico’s en signalen van seksuele uitbuiting. 
  2. Fund for Justice: ons Fund for Justice is in 2023 gestart in 4 landen in Afrika. Hierin bundelen wij  krachten met lokale partners om slachtoffers en hun families te voorzien van juridische ondersteuning.
  3. Down to Zero alliantie in deze alliantie zitten een aantal NGOs en het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Gezamenlijk strijden wij tegen seksuele uitbuiting in in 12 landen in Azië en Latijns-Amerika. De focus van de alliantie ligt op het centraal zetten van het kind en het creëren van een veilige omgeving om in op te groeien.