Wij zijn de laatste hoop.

Wij geloven dat elk kind recht heeft op een leven vol gezondheid, geluk en veiligheid. In onze strijd kiezen wij voor actie: wij schoppen de deuren van bordelen in.

Wij veranderen het systeem van binnenuit

Bijna 100 meisjes studeren nu aan onze School for Justice over 3 landen. Gezamenlijk hebben zij vorig jaar gezorgd voor meer dan 14.000 aangiften! Daarnaast geven zij voorlichting aan meisjes en hun ouders over de gevaren en signalen van seksuele uitbuiting. Afgelopen jaar zijn aan 6.500 meisjes en hun ouders workshops gegeven in hun local communities. Met die ‘Ripple effect’ weten wij het systeem effectief en structureel van binnenuit te veranderen.  

Wij maken direct impact

Wij werken samen met lokale partners die we door en door kennen. Deze partners zijn in hun eigen land volledig gespecialiseerd op dit terrein. Ze kennen de politie, het juridische systeem en de problematiek. Op deze manier kunnen wij direct impact maken en zeer kosteneffectief zijn. 

We kiezen onze partners op basis van hun expertise en ervaring in het bestrijden van seksuele uitbuiting. Deze organisaties hebben sterke relaties binnen gemeenschappen opgebouwd en genieten vertrouwen van lokale en nationale autoriteiten. Ons “due diligence”-beleid omvat het aanvragen van beleidsdocumenten en het voeren van gesprekken met potentiële partners. We beoordelen verschillende aspecten, zoals governance, organisatiestructuur, personeel, financiële stabiliteit, effectiviteit van programma’s en betrokkenheid van de doelgroep.

Wij zijn trots op onze efficiënte financiering

Voor elke €1 die wordt gedoneerd, gaat ca. €0,90 direct naar onze programma’s en de meisjes. Doneren aan ons is zinvol door onze unieke structuur en extreem lage organisatie kosten. Daarnaast kunnen wij snel schakelen en zijn flexibel in onze aanpak en werkwijze. 

Voordelen als Free a Girl business partner

Door je in te zetten voor Free a Girl help je onze strijd en draag je jouw steentje bij aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.

  • Maatwerk: wij denken graag met jou mee hoe onze samenwerking het beste past bij jouw organisatie op basis van jouw identiteit en voorkeuren.
  • Not your average NGO: wij zijn gedurfd en kunnen snel schakelen. Onze doelgroepen zijn Gen Z. en Milennials. Ons bereik op Social Media is >1.000.000
  • Meetbare resultaten: weet welke impact onze samenwerking heeft en deel dit met je werknemers. Wij denken graag mee met de materialen die jij wil ontvangen. 

Word business partner van Free a Girl door een e-mail te sturen aan info@freeagirl.nl