Geef moeders hun dochters terug. En dochters hun vrijheid. 

Wereldwijd worden miljoenen kinderen vermist. Alleen al in India verdwijnt elke acht minuten een kind. Dochters losgerukt van hun moeder en hun familie, minderjarig en meegenomen naar een nachtmerrie. De vrees: gekidnapt, verhandeld, uitgebuit.

Jij kunt ons helpen deze dochters te vinden. Met jouw steun gaan onze teams de straat op, trappen ze deuren in en slepen ze uitbuiters voor de rechter.

BEKIJK EN DEEL

missing girls

OVER DE MISSING GIRLS

Met Missing Girls vragen we iedereen om mee te helpen vermiste meisjes te vinden en te bevrijden.

Wie zijn de missing girls?

Over de hele wereld worden meisjes ontvoerd, verhandeld en seksueel uitgebuit. Uit het niets, als ze onderweg zijn naar huis of naar school gaan. Of ze worden gelokt door traffickers of krijgen aanbiedingen van een fantastische baan. De trafficker charmeert de meisjes en belooft ze een mooie toekomst, maar neemt ze vervolgens mee naar een bordeel of een uitbuiter. Mensenhandelaren azen op kwetsbare, vaak arme meisjes en bieden ze een goede baan aan, om ze vervolgens te ontvoeren, verkopen of seksueel uit te buiten. De families blijven verloren achter, en hebben geen idee wat er met hun dochter, zus of nichtje is gebeurd.

Zo gaan we op zoek

Free a Girl werkt samen met lokale partners om de meisjes op te sporen, ze te vinden en te bevrijden. Zodra er een vermissing wordt gemeld, via de familie, een hulplijn of de politie, komt het team meteen in actie. Ze verzamelen informatie, praten met de familie en de gemeenschap, bezoeken de laatste locatie waar het meisje is gezien. Als het meisje net is ontvoerd kan ze soms nog onderschept worden, maar vaak is het al te laat. Een onderzoek kan weken en soms maanden duren. Mensenhandelaren zijn slinks en verplaatsen de meisjes constant. Als we er zeker van zijn waar het meisje is, komt het bevrijdingsteam in actie om het meisje uit haar hel te bevrijden.

Jouw steun is ontzettend hard nodig

Er worden honderdduizenden meisjes vermist, en onze teams werken keihard om ze allemaal te vinden. Vaak zijn ze 24 uur per dag bezig. Er zijn meer mensen nodig om te zoeken, we moeten online opsporingsmethodes ontwikkelen en we moeten zo snel mogelijk in actie kunnen komen als er een vermissing wordt gemeld. Preventie is ook erg belangrijk: met bewustwordingscampagnes en workshops kunnen we meisjes beschermen tegen loverboys en mensenhandelaren. Met jouw hulp kunnen we er alles aan doen om ervoor te zorgen dat vermiste meisjes gevonden worden en terug naar hun families worden gebracht.

1. DONEER

Sluit je aan bij de strijd
en doe een donatie.

De opbrengst van Missing Girls is tot nu toe:

€19.929,-

HET VERHAAL
VAN GITA

HET VERHAAL
VAN TRISHA

HET VERHAAL
VAN RISHI