MAXIMALE STRAF VOOR 2 DADERS

Reshma*, een jong meisje uit Nepal kwam in contact met een man. Ze belde veel met elkaar en na een tijdje werd zij verliefd. Ze beloofde dat ze met hem zou gaan trouwen. Volgens de man was het onmogelijk om in Nepal te trouwen maar in India zou het lukken. Reshma, de man en zijn vriend vertrokken naar India. Eenmaal in het land aangekomen werd  er niet getrouwd maar is Reshma door de twee mannen verkocht aan een bordeelhouder voor 150.000 Indiaase Rupee (ongeveer 2.000 euro).

BEVRIJDING EN REPATRIATIE

Het undercoverteam van Free a Girl heeft Reshma uit de handen van de bordeelhouder kunnen bevrijden. Na het traject van opvang en de nodige zorg is ze door onze partnerorganisatie gerepatrieerd naar Nepal, waar ze samen aangifte hebben gedaan bij de politie.

SUCCESVOLLE VEROORDELING

Na een juridisch proces zijn de twee mannen schuldig bevonden en veroordeeld tot de maximale straf van 20 jaar gevangenschap. Daarnaast moeten zij een boete betalen van 200.000 Nepalese Rupee (1.700 euro) plus 100.000 Nepalese Rupee aan Reshma.

Vaak zijn dergelijke strafzaken minder succesvol vanwege een gebrek aan steun van de survivor en de familie, door een heersend stigma in de samenleving en een gebrek aan vertrouwen in het rechtssysteem. Deze succesvolle veroordeling is daarom alleen mogelijk geweest door de volledige steun van de survivor en haar familie en de inzet van onze partnerorganisatie.

Veroordeling
*fictieve naam