RAGweek Nijmegen

Stichting RAGweek is een studenteninitiatief om bewustzijn te creëren over misstanden in de maatschappij en om terug te geven aan de samenleving. Dit initiatief vindt zijn oorsprong in Engeland rond 1900 en is in 2000 ook in Nederland opgezet. De RAGweek zelf is een jaarlijks terugkerende week waarin studenten zich inzetten voor het goede doel en elk jaar worden een ander nationaal en internationaal goed doel gekozen. Het RAGweek bestuur doet ieder jaar weer haar best om een zo vol, leuk en succesvol mogelijke week neer te zetten om zo zoveel mogelijk geld op te halen voor de dat jaar gekozen goede doelen.
Tijdens de RAGweek organiseren we dus talloze activiteiten in samenwerking met studenten-, studie- en studentensportverenigingen. Zo vindt er elk jaar weer een cantus plaats, een zeer studentikoos fenomeen waarbij er onder gezang bier gedronken wordt, maar ook bijvoorbeeld de RAGrun, een hardloopwedstrijd van 5 kilometer over de campus. Op deze manier is er voor elke student wat wils.

Daarbij proberen wij elk jaar weer sponsoren te werven, welke voornamelijk bestaan uit lokale bedrijven. Zo bieden verscheidene restaurants een RAGweekmenu aan en verzorgt NEC Nijmegen voetbalkaartjes voor de loterij. Ook het facilitair bedrijf van de Radboud Universiteit draagt haar steentje bij: je kan in de eetgelegenheden op de campus onder het concept ‘RAGsmakelijk’ 50 cent extra betalen voor je maaltijd, welke ten goede komt aan de RAGweek, en staat er tijdens de gehele RAGweek een extra bar in het Cultuurcafé.

Naast het bezoeken van activiteiten en het eten en drinken voor het goede doel zijn er nog meer acties waarmee men een steentje bij kan dragen aan de RAGweek, want elk jaar wordt de Sexy met Stijl Besturenkalender uitgebracht, waarop 24 foto’s staan van Nijmeegse studentbesturen. Deze kalenders zijn te bestellen bij deelnemende studentbesturen en via ragweek.nijmegen@gmail.com, of te koop bij een kraampje op de Fancy Fair op de eerste dag van de RAGweek.
Dit jaar zal de RAGweek in Nijmegen voor de dertiende keer plaatsvinden van woensdag 4 tot en met woensdag 11 maart 2020 en de goede doelen zijn Free a Girl en Voedselbank Nijmegen-Overbetuwe. Wij hebben er super veel zin in en hopen te kunnen laten zien dat door middel van een hele hoop kleine bijdragen de impact enorm groot kan zijn. Meer informatie is te vinden op www.ragweeknijmegen.nl.