58 meisjes bevrijd in Ratlam, Mumbai en Vashi

Dit weekend hebben onze collega’s in India in samenwerking met de politie drie bevrijdingsacties uitgevoerd, waarbij 58 meisjes zijn bevrijd.

Bevrijdingsactie 1

Ratlam – Sinds kort richten wij ons op het dorp Ratlam, waar meisjes van jongs af aan door de ‘Banchhara community’ worden opgeleid tot prostituee. Het hele dorp profiteert mee van de opbrengsten, die de meisjes genereren. Het is ons bevrijdingsteam gelukt om in deze samenleving te infiltreren en de eerste acht meisjes te bevrijden. Arrestaties: één bordeeleigenaar en één klant.

Bevrijding l Ratlam l 28-06-2015

Bevrijdingsactie 2

Mumbai – Vanuit Bangladesh worden veel meisjes verhandeld naar India. Ze worden verkocht aan een bordeel of vastgehouden in een privé huizen. Onze collega’s kwamen een aantal van deze meisjes op het spoor en hebben tijdens een inval in een woonwijk 25 meisjes bevrijd, die werden vastgehouden en gedwongen tot prostitutie. Arrestaties: acht mensenhandelaren. Eén verdachte van mensenhandel is voortvluchtig.

Bevrijding l Mumbai l 27-06-2015

Bevrijdingsactie 3

Vashi – Ons bevrijdingsteam heeft na enkele weken onderzoek een inval gedaan in een zogeheten ‘Stock room’. Vanuit deze locatie werden de voornamelijk uit Bangladesh afkomstige meisjes op bestelling afgeleverd aan klanten in hotels en guestrooms, waar zij onder dwang seks moesten hebben met klanten. Arrestaties: vier mensenhandelaren. Drie verdachten van mensenhandel zijn voortvluchtig.

Bevrijding l Vashi l 28-06-2015