Free a Girl in Nepal

Klik hier voor de documentaire Vleugels – Free a Girl in Nepal

Minderjarige meisjes, dancebars, buscontroles en emotionele gesprekken: Yolanthe gaat de strijd aan tegen de commerciële seksuele uitbuiting van kinderen in Nepal. Waar ligt het probleem en hoe kunnen we dat oplossen?

Ieder jaar worden er naar schatting 12.000 Nepalese meisjes naar India verhandeld en verkocht aan bordelen. Ze worden opgesloten in hokjes van 1×2 meter en dagelijks verkracht door verschillende mannen. Circa 4.000 Nepalese meisjes worden in Nepal zelf commercieel seksueel uitgebuit.

VASTGEZET

Voor deze docu reist Yolanthe Sneijder-Cabau met haar zoontje Xess Xava naar Nepal. Daar spreekt Yolanthe met twee minderjarige meisjes die afschuwelijke verhalen vertellen over de tijd dat zij werden vastgehouden in bordelen, voordat ze bevrijd werden door Free a Girl. Een van die meisjes is Shalina die op haar negende werd opgesloten en gedwongen zich dagelijks te prostitueren.

MEEGESMOKKELD

Free a Girl, mede opgericht door Yolanthe toen ze tweeëntwintig was, zet zich in om meisjes uit bordelen te bevrijden met rescue teams. De afgelopen tien jaar heeft de stichting bijgedragen aan de bevrijding van bijna 5.000 meisjes. Free a Girl vangt de zwaar getraumatiseerde meisjes op in shelters en geeft ze medische zorg, trauma counseling, danstherapie, basis- en beroepsscholing zoals de School for Justice, waar survivors van kinderprostitutie worden opgeleid tot advocaten met een vastberaden doel om daders veroordeeld te krijgen. Daarnaast controleert Free a Girl bij de grensposten, om te voorkomen dat er nog meer meisjes worden verhandeld. Yolanthe gaat mee tijdens zo’n controle om te checken of meisjes illegaal de grens over worden gesmokkeld naar India. Op jaarbasis worden er bijna 3.500 meisjes onderschept bij deze checkpoints. Maar dat is niet genoeg. Steun de strijd van Free a Girl tegen kinderprostitutie en straffeloosheid. Je kunt met een klein bedrag al het verschil maken.

Bron: Lindanieuws