Sunita

Sunita komt van het platteland in Nepal waar ze samen met 4 zussen, 2 broers en haar ouders opgroeit. Ze gaat naar school waarna ze haar moeder helpt in de huishouding en haar vader met de verzorging van het vee. Na de middelbare school wil Sunita verder leren maar haar ouders kunnen dit niet bekostigen. Sunita is hier erg boos over.

Op een dag praat ze met haar nichtje die over is uit India. Zij vertelt over het fantastische leven dat ze daar leidt. Haar nicht belooft haar een goede baan en een mooie toekomst in India. Ze informeert haar moeder dat ze mee gaat met haar nicht. Tegen haar vader durft ze niets te zeggen. In Mumbai aangekomen is er niet direct werk voor haar maar na een maand krijgt ze een baan als hulp in de huishouding. Sunita is blij dat ze eindelijk geld kan gaan verdienen.

Maar niets blijkt minder waar. Sunita wordt naar een bordeel gebracht, zonder dat ze weet waar ze is beland. Na een aantal dagen wordt ze aan het werk gezet en wordt haar duidelijk dat ze is verhandeld en verkocht. Haar onschuld wordt weggenomen op die eerste dag dat ze haar lichaam moet geven aan een wildvreemde man. Ze is heel erg bang in het bordeel. Ze spreekt de taal niet en moet de meest vreselijke vernederingen ondergaan. Er is niemand die haar noodkreten hoort.

Op een dag wordt Sunita bevrijd door een van onze Indiase partners, samen met nog 5 andere meisjes. Ze heeft een jaar in het opvanghuis in Mumbai gewoond. Nu woont ze bij onze partner in Nepal. Ze heeft intensieve traumacounseling gevolgd. En na het volgen van een aantal trainingen werkt ze nu voor onze partner in Nepal. Ze werkt aan de grens en doorzoekt bussen en vrachtwagens op verdachte omstandigheden, op zoek naar onschuldige meisjes die door traffickers verhandeld worden. Zo voorkomt Sunita dat andere Nepalese meisjes in de gedwongen prostitutie belanden.

Sunita