Strijd tegen mensenhandelaren blijft gevaarlijk

Na 4 dagen onterecht in hechtenis te hebben gezeten werd op 3 juli de directeur van onze Zuid-Indiase partner Odanadi weer vrijgelaten. Eerder was hij midden in de nacht uit zijn bed gehaald door de politie omdat er een aanklacht tegen hem was ingediend. Al snel bleek dat er van de aanklacht weinig klopte en dat deze gedaan was door de vrouw van een berucht mensenhandelaar alias ‘Santro Ravi’ die eerder door de inzet van Odanadi opgepakt en vervolgd is.

Sinds deze man weer op vrije voeten is is hij uit op revenge. Ook lopen er nog een aantal rechtszaken tegen hem waar onze partner een belangrijke rol in speelt.

De directeur, die last heeft van suikerziekte, kwam door alle schrik met verhoogd bloedsuikerspiegel in het ziekenhuis terecht. Ondertussen gaat het weer goed met hem en is hij blij weer bij zijn familie te zijn. Zijn vrijlating is te danken aan de staf van Odanadi en aan veel lokale organisaties die van zich hebben laten horen en het rechtssysteem gezamenlijk onder druk hebben gezet.

Onze steun aan het rescue team van Odanadi gaat onverminderd door!