Sociale onderneming in voormalig bordeel

De internationale organisatie Not For Sale opent 26 juni haar eerste sociale onderneming in een voormalig bordeel op de Amsterdamse Wallen.

Not For Sale zet zich in om slachtoffers van mensenhandel te re-integreren door het aanbieden van leerwerktrajecten. Zo opent de organisatie samen met burgemeester van der Laan op vrijdag 26 juni om 13.00 haar eerste winkel Dignità in een voormalig bordeel op de Oudezijds Achterburgwal in Amsterdam. Burgemeester Van der Laan zal de opening van dit voormalige bordeel naar winkel verzorgen. Toos Heemskerk, directeur: “Door vanuit onze winkel producten met een bijzonder verhaal te verkopen laten we ook aan de vele duizenden toeristen zien dat er meer te koop is uit Oost- Europa”.

Winkel Dignità
In de winkel, die mede-mogelijk is gemaakt door Free a Girl en de HEMA, worden producten verkocht afkomstig uit projecten van Not For Sale en partnerorganisaties. Naast een fair trade koffie- en thee assortiment, worden er cadeau en interieurartikelen verkocht en is er elke dag verse soep verkrijgbaar gemaakt door slachtoffers van mensenhandel die een trainingsprogramma volgen.

Soepverkoop
Vanuit de winkel verkoopt en distribueert Not For Sale tevens verse soep en salades aan prostituees, die werkzaam zijn op de Wallen om hen zo van een voedzame maaltijd te voorzien. Not For Sale opent in augustus een restaurant, waar professionele trainingen worden gegeven zodat de trainees door het opdoen van ervaring en kennis een nieuwe toekomst tegemoet gaan. Opbrengsten van de sociale ondernemingen gaan naar Not For Sale om het trainingsprogramma te ondersteunen.

Kijk voor meer informatie op: www.wearenotforsale.nl.