School for Justice

Ambassadeur Tim Hofman reisde naar India om daar bij de opening aanwezig te zijn van de School for Justice, waar meisjes die bevrijd zijn uit de kinderprostitutie worden opgeleid tot advocaat. Ook stond hij oog in oog met een van die daders en sprak hij met de meisjes die door hun verschrikkelijke ervaringen uit zijn gegroeid tot sterke vrouwen waar we allemaal nog iets van kunnen leren. Hij vertelde hierover bij RTL Late Night.

Tim Hofman heeft vorig jaar met eigen ogen gezien wat kinderprostitutie in India betekent en op welke manier Free a Girl hier tegen strijdt. Tim was ook bij de opening van de School for Justice en heeft daarover een documentaire gemaakt.

De School for Justice is een baanbrekend initiatief van Free a Girl. De School for Justice leidt meisjes, die bevrijd zijn uit de kinderprostitutie, op tot advocaat of officier van justitie. Het doel van de school is dat de straffeloosheid van de daders in India wordt aangepakt door het rechtssysteem van binnenuit te veranderen zodat er in de toekomst minder slachtoffers worden gemaakt en de meisjes die aan de opleiding deelnemen, een betere toekomst krijgen.