Maak je Dam tot Damloop nog sportiever en Run to Free a Girl

Zondag 20 september zullen 50.000 hardlopers meedoen aan de Dam tot Damloop. De afstand van 10 Engelse mijl rennen is een hele prestatie. Maak je prestatie nog sportiever door je te laten sponsoren voor Free a Girl. Met de opbrengst van jouw sponsoring kan de stichting nog meer meisjes uit de gedwongen prostitutie bevrijden.

DOE MEE EN RUN TO FREE A GIRL

Wil jij je laten sponsoren voor Free a Girl? Geef dan je naam, e-mailadres en telefoonnummer door aan marieke.de.ligt@freeagirl.nl, dan maken wij jouw online sponsorpagina voor Run to Free a Girl aan.

HOE WORDT HET SPONSORGELD BESTEED?

Free a Girl is een noodhulporganisatie die zich inzet om jonge meisjes uit gedwongen prostitutie te bevrijden. Wij hebben 8 bevrijdingsteams en zij verzamelen bewijsmateriaal van jonge meisjes die worden vastgehouden en gedwongen tot prostitutie in bordelen. Met de lokale politie worden invallen gedaan en er wordt aangifte gedaan tegen de bordeeleigenaren zodat daders vervolgd kunnen worden.

Bijna alle kinderen die bevrijd worden zijn getraumatiseerd. Veel van hen hebben soa’s en sommigen zijn hiv-besmet geraakt. In de opvanghuizen worden ze behandeld, zowel medisch als psychisch. Ze krijgen de tijd om weer op kracht te komen. Ze krijgen ook onderwijs. Sommige kinderen blijven een paar maanden en kunnen snel herenigd worden met hun familie. Anderen blijven jaren in de opvang.

Als meisjes eenmaal bevrijd zijn uit een bordeel, staan ze pas aan het begin van een lange weg terug naar een ‘normaal’ bestaan. Free a Girl zorgt ervoor dat zij in het opvanghuis een opleiding krijgen, zodat ze eenmaal terug in de maatschappij in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Bij terugkomst moeten zij – volgens de lokale maatstaven van beloning- in hun eigen levensonderhoud voorzien en soms ook in dat van hun familie.