School for Justice

De School for Justice is zowel een fysieke school als een educatief programma voor meisjes van elk onderwijsniveau en biedt ondersteuning, onderwijs en advies, tot de meisjes het niveau hebben om een universitaire opleiding te volgen. Daarna volgen ze een vijf jaar durende Rechten studie om zo hun Bachelor of Law te behalen. De School for Justice werkt samen met één van de beste universiteiten van India en biedt zo een uniek programma.

India heeft de meeste minderjarige meisjes in de gedwongen prostitutie ter wereld. Naar schatting zijn er in India 1,2 miljoen slachtoffers van kinderprostitutie. Deze zeer jonge meisjes worden ontvoerd, verkocht, gemarteld en dagelijks gedwongen tot seks met verschillende mannen. Dit kan blijven bestaan omdat het rechtssysteem faalt in het bestraffen van de daders van kinderprostitutie. De klanten, mensensmokkelaars, pooiers en de boordeeleigenaren worden bijna nooit vervolgd. In 2015 zijn er in slechts 55 zaken veroordelingen uitgesproken.

De eerste – zeer gemotiveerde – klas van 2017 begint binnenkort aan de opleiding en Free a Girl heeft grote ambities om het programma de komende jaren verder uit te breiden.  Wij willen hiermee de straffeloosheid van de daders aanpakken en tegelijkertijd de problematiek van kinderprostitutie onder de aandacht brengen.

Asha, student School for Justice:

“Ik wil advocaat worden, omdat ik wil vechten tegen kinderhandel.”

Dolon, student School for Justice:

“De mensen die mij dit hebben aangedaan lopen nog altijd vrij rond en doen het nu andere meisjes aan.”

Sabnam, student School for Justice:

“Ik was 9 jaar oud toen ik werd verkocht om in de prostitutie te gaan werken, waar ik enorm ben gemarteld. De daders zijn nooit gestraft en lopen nog altijd vrij rond. Daarom voel ik mij nog altijd gevangen.”

Voor meer informatie kijk op www.schoolforjustice.com