In het kort

Hoewel het onmogelijk is de ware omvang van het probleem vast te stellen, schat de International Labour Organization dat ten minste 1,8 miljoen kinderen worden uitgebuit voor commerciële seks of pornografie, waarvan de overgrote meerderheid meisjes betreft.

Free a Girl zet zich in om jonge meisjes uit gedwongen prostitutie te bevrijden. Daarnaast investeert de stichting in opvang, traumaverwerking, medische zorg, onderwijs en beroepsopleidingen en re-integratie van de slachtoffers. De afgelopen 8 jaar hebben wij bijgedragen aan de bevrijding van meer dan 3.800 meisjes uit bordelen in Azië.

Ook werken we samen met politie en justitie om mensenhandelaren op te pakken en veroordeeld te krijgen.

Om dit te bereiken, biedt Free a Girl financiële ondersteuning aan lokale organisaties waar onze toegevoegde waarde het grootst is. Wij steunen partnerorganisaties in India, Nepal, Bangladesh, Thailand, Brazilië en Nederland.

Evelien Hölsken, Yolanthe Sneijder Cabau, Arjan Erkel en Roelof van Laar zijn oprichters van Free a Girl. Anna-Alicia Sklias, Bridget Maasland, Dave Mantel, Glennis Grace, John Ewbank, Jojanneke van den Berge, Tim Hofman, Thomas Berge, Wesley Sneijder en Wimmy Hu zijn ambassadeur van de stichting.

In het kort