Nepal in nood

De sporen van de aardbeving van april dit jaar zijn nog altijd zichtbaar in Nepal. De media is vertrokken maar de problemen zijn nog niet verdwenen. Sterker nog, het lijkt erger te worden.

Nepal in nood 3  Nepal in nood 2

Tekorten in opvanghuis

Na de aardbeving wordt Nepal opnieuw geteisterd door oplopende politieke onrust in het land en spanningen met buurland India. India blokkeert de grens met Nepal waardoor duizenden vrachtwagens met diverse voorzieningen het land niet inkomen. Ook het opvanghuis dat door Free a Girl wordt gefinancierd, is getroffen door het ontstaan van ernstige tekorten aan brandstof, elektriciteitsvoorzieningen, medicijnen en voedingsmiddelen. In het huis verblijven honderden meisjes die bevrijd zijn uit de gedwongen prostitutie en medische zorg en trauma-counseling krijgen.

Extra kwetsbaar

Bij rampen zijn meisjes extra kwetsbaar om verhandeld te worden. Mensenhandelaren struinen dorpen af en ontvoeren meisjes om te kunnen verkopen aan bordelen. Sinds april worden er 15% meer meisjes vermist in de bergdorpen. Free a Girl investeert in voorlichtingsprojecten om te voorkomen dat meisjes verhandeld worden naar bordelen in India. Wij zijn dankbaar we dat een deel van de opbrengst van het benefiet Wimmy & Friends to Free a Girl kunnen toekennen aan onze partners in Nepal, daar waar het geld nu meer dan ooit nodig is.