Meld kindersekstoerisme – campagne Don’t Look Away

Free a Girl start samen met verschillende partners de Don’t Look Away- social media campagne (17 juli – 31 aug). Met deze campagne roepen we vakantiegangers op alert te zijn en vermoedens van kindersekstoerisme te melden via www.meldkindersekstoerisme.nl.

Volg de Facebookpagina /Dontlookawaynl en Twitter (@DontLookAwayNL) en deel en like de berichten. Hier worden nuttige informatie en tips gedeeld. De campagne loopt tot eind augustus.

Al 76 meldingen sinds de start campagne

In 2015 werd de campagne Don’t Look Away. Sindsdien zijn er al 76 meldingen binnengekomen. Al deze meldingen zijn doorgestuurd naar de politie. Er worden regelmatig foto’s geüpload die de verdachte situatie in beeld bracht. Dat is zeer bruikbaar voor de politie. Iedere melding is de moeite waard, want één melding kan een heel netwerk van kindermisbruikers blootleggen. Steun daarom onze campagne.

Samenwerkingspartners

De campagne Don’t Look Away wordt gevoerd in een samenwerkingsverband tussen het Ministerie van Veiligheid en Justitie, de Koninklijke Marechaussee (KMar), de politie, het Expertisebureau Online Kindermisbruik, de ANVR, TUI Benelux, Defence for Children-ECPAT, Terre des Hommes, Plan Nederland en Free a Girl.