Van een leven vol misbruik naar jurylid van de World’s Children’s Price

Manchala vertegenwoordigt alle meisjes in Nepal die slachtoffer zijn van kinderhandel en (seksueel) misbruik. Ze is opgegroeid zonder ouders. Haar oma heeft altijd voor haar gezorgd. Toen ze 13 jaar oud was overleed haar oma echter.

Ze kan niet langer naar school en moet werken in een theefabriek. Op een dag ontmoet ze twee mannen die haar een geweldige baan beloven in India. In plaats daarvan wordt ze verkocht als huisslaaf. Ze moet heel hard werken en krijgt niet betaald. Een van de mannen die haar heeft verkocht, komt haar regelmatig opzoeken en verkracht haar. Dit gaat jaren door. Op een dag ontsnapt ze aan haar uitbuiters. De man wordt opgepakt door de politie. Manchala wordt tijdenlang bedreigt door zijn familie.

Inmiddels woont ze in Nepal bij onze partner en ze gaat weer naar school. In 2014 zijn de mensenhandelaren veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf. Manchala heeft een financiële compensatie ontvangen en is jurylid van de World’s Children’s Price. Wij zijn trots op haar!

Manchala Evelien Wimmy Nepal 2015
Manchala vertelt haar verhaal aan Wimmy Hu – algemeen adviseur & Evelien Hölsken – mede-oprichter en directeur van Free a Girl