L’Oreal Paris steunt Free a Girl

[Actie 2014]

Elk meisje is mooi. Elk meisje is uniek. Elk meisje heeft het recht om op te groeien in vrijheid. Om deze redenen werkt L’Oréal Paris dit jaar samen met Free a Girl. De filosofie van L’Oréal Paris dat iedereen, ongeacht zijn of haar leeftijd, oorsprong of uiterlijk ‘het waard is’ sluit onvoorwaardelijk aan bij de missie van deze organisatie.

Free a Girl is een noodhulporganisatie die zich inzet om jonge meisjes uit de gedwongen prostitutie te bevrijden. In Nepal, Bangladesh en India raken jaarlijks duizenden meisjes vermist. Zij worden onder valse voorwendselen meegelokt door mensenhandelaren of op straat ontvoerd en weggehaald bij hun moeder. De meisjes worden verkocht aan bordelen en opgesloten in kleine hokjes. Een ruimte zonder ramen en vaak alleen een matras op de grond, waar ze tientallen keren per dag worden verkracht door mannen.

Naast het bevrijden van meisjes uit de prostitutie investeert de stichting tevens in opvang, medische zorg, onderwijs en beroepsopleidingen, traumaverwerking en re-integratie van de slachtoffers. De afgelopen 6 jaar heeft de organisatie bijgedragen aan de bevrijding van meer dan 2.800 meisjes. Om een blijvend verschil te maken richt Free a Girl zich ook op het veroordeeld krijgen van daders.

KOOP IN OKTOBER EEN LIPSTICK UIT DE COLLECTIE

L'Oreal

L’Oréal Paris steunt Free a Girl door in de maand oktober van iedere verkochte lipstick uit de Collection Exclusive Pure Reds € 1 aan de stichting te doneren.

Jij kan Free a Girl ook supporten door in oktober een van de vier lipsticks uit de Collection Exclusive Pure Reds te kopen in de winkel of bestel online.

 

POST JE SELFIE OP 11 OKTOBER WERELDMEISJESDAG

L’Oréal Paris en Free a Girl roepen jou op om samen een krachtig signaal af te geven tegen gedwongen prostitutie. Voor de meisjes die nu vast worden gehouden in bordelen en zelf dat signaal niet kunnen geven.

Post je selfie met rode lipstick op zaterdag 11 oktober tijdens Wereldmeisjesdag, een dag waarop er internationaal aandacht wordt gevraagd voor de rechten van meisjes. Tag Free a Girl en gebruik #omdatzijhetwaardis.

De meest unieke, krachtige selfie wint een YC Jewels sieradenpakket van Yolanthe Sneijder Cabau, de mede-oprichter en ambassadeur van Free a Girl en bovendien een L’Oréal Paris make-up pakket.
      

AANVULLEND STEUNEN

Wil je de stichting aanvullend steunen dan kan dat door middel van een donatie op omdatzijhetwaardis.nl

Met de opbrengst van de gehele actie kan Free a Girl nog meer meisjes uit bordelen bevrijden, opvangen en terug brengen naar hun moeders. Alvast heel erg bedankt voor je steun.