• nl
« Alle veilingitems

Tafel 10 personen voor theaterspektakel ‘Het Verzet Kraakt’

Beschrijving

Theaterspektakel

Van 30 augustus t/m 23 september 2017 is het theaterspektakel ‘Het Verzet Kraakt’ (http://hetverzetkraakt.nl) op het Indiëterrein in Almelo. De organisatie van ‘Het Verzet Kraakt’ biedt een tafel voor 10 personen aan. Het is een avondvullend programma van 17.00 uur tot ongeveer 22.00 uur: eten, drinken en voorstelling.

Het verhaal
15 november 1944. Half 6 ’s avonds. Er wordt aangebeld bij een filiaal van de Nederlandsche bank in Almelo. De deur gaat open. Eén pistool. Acht Twentse verzetsmensen krijgen de opdracht geld te roven van de bezetters om de staking voort te zetten. Een paar uur later is meer dan 46 miljoen gulden gestolen en ingeladen in een vrachtwagen. Een recordbedrag tot op de dag van vandaag.

Nederland zucht onder het Duitse bewind en de NS staakt om te strijden tegen het onrecht. Een achttal Twentse verzetsmensen krijgt de opdracht geld te roven van de bezetters om de staking voort te zetten. Die bankroof lukt, maar een paar weken later hebben de Duitsers het geld weer terug. Een deel van de mannen wordt opgepakt en sterft later in de kampen. Een aantal overleeft de oorlog.

Dat zijn de feiten… maar, wat zijn de verhalen? Wat is de waarheid achter de grootste bankroof aller tijden? Ga op zoek naar die waarheid en beleef het theaterspektakel ‘Het Verzet Kraakt’.

Locatie
Het theaterspektakel speelt zich af op en rond een oud industrieterrein aan de rand van het centrum in Almelo: het Indiëterrein

Op een rangeerterrein naast het station is de entree van de voorstelling. Samen met de andere 1.250 bezoekers waant u zich op een station uit de jaren ’40.
U loopt via dit (oude) station over een brug naar de andere kant van het kanaal. U neemt plaats aan lange tafels en gaat daar met elkaar eten en drinken in een grote voormalige fabriekshal. Radio Oranje klinkt. U luistert naar verhalen. U geniet van de heerlijke spijzen en dranken.

Het theaterspektakel zelf speelt zich buiten af. U neemt plaats op een grote overdekte tribune met comfortabele kuipstoelen. U hoort, ziet en beleeft hier het grootste theaterspektakel.

Na afloop van de voorstelling kunt u nog napraten en gezellig borrelen op ons kroegenplein.

Bereikbaarheid
De voorstelling is op verschillende manieren te bereiken

Openbaar Vervoer. De entree van het theaterstuk ligt op loopafstand van het station Almelo. Hier kunt u met de trein en de bus naar toe.
Fiets. Als u uit de buurt komt, raden we u aan om met de fiets te komen. Wij zorgen voor diverse fietsenstallingen rondom de entree (details volgen)
Auto. Er is parkeergelegenheid in de P&R-garage van het station. Wij verwijzen tijdens de voorstellingsdagen ook door naar andere parkeerplekken (details volgen)

Hoogste bod: € 500

De veiling sluit over:

De veiling is gesloten!

Biedingen

Marloes Neeskens  € 500

Sponsoren Lock me Up - Free a Girl

Wij willen graag alle partners bedanken die, naast onze deelnemers, van de actie Lock me Up – Free a Girl een succes maken. Van websitebouwer tot hokjesbouwer, van hostingbedrijf tot opslagbedrijf: bedankt!

Sponsoren

Internative Mollie Intermax I&B Allroundbouw Signwise Levanto CDN77