• nl
« Alle veilingitems

Mini eco-systeem in vintage vaas – De Glazen Tuinen

Beschrijving

Voor Lock me Up – Free a Girl stelt De Glazen Tuinen dit beeldschone, self-supporting mini ecosysteem in de vorm van een glazen tuintje beschikbaar. (grote vaas op foto)

De Glazen Tuinen

De Glazen Tuinen is een initiatief van Tamar. In 2015 is zij op zoek gegaan naar de oplossing voor haar kamerplant-frustraties. Ze had zelf regelmatig te maken gehad met kamerplant-ziektes: bruine plekken, schimmel, bladverlies, etc. Tijdens haar zoektocht naar dé oplossing kwam ze erachter dat veel kamerplanten komen uit tropische gebieden met een hoge luchtvochtigheid. Het is vrijwel onmogelijk om ditzelfde klimaat te creëren in je eigen huis, maar een mini-kas moest wel lukken en zo ontstond ‘De Glazen Tuinen’.

Maar hoe werkt dat dan precies?

Het is belangrijk om glaswerk te gebruiken die je kunt afsluiten, het eco-systeem werkt het beste als het is afgesloten en zichzelf kan reguleren. Om te kunnen groeien hebben planten glucose nodig. Dit kunnen zij zelf aanmaken door middel van fotosynthese. Zonlicht, water en koolstofdioxide wordt opgenomen uit de omgeving en het systeem van fotosynthese zet dit om in glucose. Vervolgens geeft de plant zuurstof af en is de cirkel van dit ecosysteem rond!

Belangrijk!

Het glazen tuintje mag geen direct zonlicht binnenkrijgen, maar moet ook niet te donker staan. Als het (teveel) direct zonlicht krijgt, klopt het ecosysteem niet meer en krijg je alsnog last van dode planten. Als het te donker staat, gaan de planten op zoek naar de zon en krijg je scheefgroei.

Tamar vindt het belangrijk om duurzaam te werk te gaan. Daarom maakt zij voornamelijk gebruik van tweedehands of vintage glaswerk. Een groot voordeel daarvan is dat ze niet werkt met standaard vazen en bijna elk glazen tuintje anders is!

To plant a garden is to believe in tomorrow

Meer weten? Klik op onderstaand logo en bezoek de website van De Glazen tuinen


Met dank aan 4 The Benefit

 

Verkoopwaarde: 150

Hoogste bod: € 75

De veiling sluit over:

De veiling is gesloten!

Biedingen

Susanne Jeurink  € 75

Sponsoren Lock me Up - Free a Girl

Wij willen graag alle partners bedanken die, naast onze deelnemers, van de actie Lock me Up – Free a Girl een succes maken. Van websitebouwer tot hokjesbouwer, van hostingbedrijf tot opslagbedrijf: bedankt!

Sponsoren

Internative Mollie Intermax I&B Allroundbouw Signwise Levanto CDN77