• nl
« Alle veilingitems

Handbeschilderde icoon van St. Nicolaas t.w.v €195

Beschrijving

Er gaan bijzondere verhalen over de rechtvaardige Sint Nicolaas rond. Zo gaf hij drie meisjes ’s nachts een bruidsschat, omdat hun vader te arm was. Hierdoor hoefden de meiden niet de prostitutie in. “Op een nacht begaf hij (Nicolaas, red.) zich ongezien naar het huis van het arme gezin en wierp een buidel geld door een open raam naar binnen. Daarna trok hij zich haastig terug in het donker“, zo staat geschreven in de Vita per Michaelem, één van de vita’s (levensverhalen) over Nicolaas. “De volgende morgen vond de arme man het geld. Huilend van vreugde en God dankend vroeg hij zich af, wie de gever daarvan kon zijn. Het was voldoende voor een bruidschat. Meteen nam hij maatregelen voor het huwelijk van zijn oudste dochter.
Onze taai-taai poppen en chocolademunten verwijzen naar dit verhaal. De verering van de heilige bisschop Sint-Nicolaas kent een lange traditie.

Dit prachtige exemplaar wordt geschonken door het Sinterklaas Museum in Zwolle.
Eigenaar Meine is Sinterklaas van de stad Zwolle en zet zich graag op deze manier in voor de Free a Girl actie.
Sinterklaas is zijn alter ego en heeft dus wel degelijk raakvlakken met de actie Lock me Up – Free a Girl en zet zich dus graag in op deze manier tegen kinderprostitutie.

Er zijn aardse tinten en bladgoud gebruikt voor het maken van deze, op hout, handbeschilderde icoon van St. Nicolaas uit Bulgarije en heeft een waarde van maar liefst €195! Afmetingen zijn: 30 x 20 (lxb).

Verscholen in een kelder onder de winkel van de Zwolse winkel “Meinesz & Bennesz” vind je een unieke collectie over Sinterklaas. Daar is van alles te zien: Sinterklaas- en Zwarte Pietbeelden in soorten en maten, lp’s, boeken, tekeningen, een kam en borstel, foto’s, poppen, snoepgoed, kandelaars en natuurlijk ontbreekt de bisschopswijn niet. Er gaat een hele Sinterklaaswereld voor je open!

Verkoopwaarde: 195

Hoogste bod: € 60

De veiling sluit over:

De veiling is gesloten!

Biedingen

Anoniem  € 60

Sponsoren Lock me Up - Free a Girl

Wij willen graag alle partners bedanken die, naast onze deelnemers, van de actie Lock me Up – Free a Girl een succes maken. Van websitebouwer tot hokjesbouwer, van hostingbedrijf tot opslagbedrijf: bedankt!

Sponsoren

Internative Mollie Intermax I&B Allroundbouw Signwise Levanto CDN77