Jubileum Jumbo leidt tot een aanzienlijke bijdrage voor Free a Girl

Onlangs bestond de Maripaan Groep, een franchise onderneming van Jumbo supermarkten, 12,5 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum heeft de organisatie bij hun relaties aandacht gevraagd voor de stichting Free a Girl. Deze actie heeft vandaag geresulteerd in de overhandiging van een cheque van € 8.917.

Maripaan Groep, Jumbo Supermarkten
De eerste winkel van de Maripaan Groep is in 2002 geopend aan de Beren in Groningen. Op dit moment bestaat de organisatie van de franchisenemers Anrico Maat en Paul Papo uit dertien Jumbo winkels in het noorden van het land. Zij hebben winkels in Groningen, Drachten, Surhuisterveen, Haren, Bedum en Leek met in totaal 1680 medewerkers in dienst.

Anrico Maat: “De mijlpaal van het 12,5 jarig bestaan van ons bedrijf hebben wij uitbundig gevierd met onze medewerkers en genodigden. Dit feest hebben wij met beide handen aangegrepen om aandacht te vragen voor de activiteiten van Free a Girl. De fantastische donaties van onze relaties aan dit mooie doel hebben ons verbluft. Dit maakte het feest nog mooier.”

Free a Girl
Evelien Hölsken is enorm blij. “Free a Girl is een noodhulporganisatie die zich inzet om jonge meisjes uit de gedwongen prostitutie te bevrijden en daders veroordeeld te krijgen. De afgelopen 6 jaar hebben wij bijgedragen aan de bevrijding van 3.253 meisjes. Wij zullen de donatie van de Maripaan Groep besteden aan onze partnerorganisatie Alliance Anti Traffic in Thailand. Alliance Anti Traffic heeft een bevrijdingsteam, dat in het hele land actief is. Dit team doet undercover onderzoek en voert bevrijdingsacties uit in de entertainmentindustrie. De organisatie is in heel Zuidoost Azië werkzaam en kan daardoor voor een goede begeleiding zorgen bij de terugkeer van de meisjes naar hun geboorteland.