Yolanthe Sneijder Cabau

In 2008 heeft Yolanthe samen met Roelof van Laar, Evelien Hölsken en Arjan Erkel het initiatief genomen om Free a Girl op te richten. Yolanthe: ‘Door gebeurtenissen in mijn jeugd heb ik een sterk rechtvaardigheidsgevoel. Daarom zet ik me in voor jonge meisjes. Kinderen zijn nog zo puur en onbevangen. Zij kunnen zich niet verweren als hen iets wordt aangedaan. Toen ik hoorde wat voor ellende zich in de bordelen van India afspeelt, hoe meisjes daar misbruikt worden, wist ik dat ik daar iets tegen moest doen.’

Yolanthe Sneijder Cabau is actrice, model, ontwerpster en TV-presentatrice. Ze speelde in de Tv-serie Onderweg naar morgen en films zoals Mega Mindy, Van God Los, Pain & Gain en Valentino. Yolanthe heeft diverse programma’s gepresenteerd. In 2013 lanceerde zij haar eigen sieradenmerk YC Jewels.

Sinds 2009 heeft Yolanthe een relatie met Wesley Sneijder (ambassadeur van Free a Girl) met wie zij in 2010 in het huwelijk trad. Op 23 maart 2014 ging de documentaire ‘Sex voor 5 euro’ in première op het Movies That Matter Festival, waarvoor Yolanthe naar Brazilië afreisde om de problematiek van het WK aan de kaak te stellen. Yolanthe en Wesley zijn in 2015 trotse ouders geworden van zoon Xess Xava. 

Yolanthe Sneijder Cabau