Arjan Erkel

In 2008 nam Arjan Erkel samen met Roelof van Laar, Evelien Hölsken en Yolanthe Sneijder Cabau het initiatief om Free a Girl op te richten. Arjan: Mijn eigen zaak speelde zich op hoog niveau af en haalde de wereldpers. Het leed van deze meisjes verdient dezelfde aandacht. Ze komen op jonge leeftijd terecht in bordelen en hebben dagelijks met uitbuiting en verkrachting te maken.’

Arjan Erkel studeerde af als cultureel antropoloog en vertrok in 1994 voor het eerst voor Artsen zonder Grenzen naar het veld. In augustus 2002 werd hij in de Russische deelrepubliek Dagestan ontvoerd en kwam 607 dagen later weer vrij. Zijn ontvoering beschreef hij in zijn eerste boek ‘Ontvoerd’.

Hij is eigenaar van het groeiburo Walking Tree BV. Deze organisatie creëert de natuurlijke omgeving en condities om mensen en organisaties hun groeimogelijkheden te laten zien. Daarnaast geeft Arjan lezingen en workshops aan particulieren en in het bedrijfsleven om mensen te inspireren, motiveren en wijzen op groei door verandering, veerkracht en verbinding. Arjan Erkel is getrouwd en heeft drie dochters; Anna Sophia, Arabella en Adriana.