Tim Hofman

Tim is een presentator die op een krachtige en scherpe manier lastige onderwerpen voor het voetlicht kan brengen. Hij is niet bang om het pijnpunt op te zoeken. Maar, neemt hier ook altijd de nodige humor en luchtigheid in. Tim is op zijn eigen manier de perfecte gespreksleider en laat dit zien in zijn presentatie van BNN programma’s ‘Spuiten en Slikken’, ‘Spuiten en Slikken op Reis’ en ‘Je Zal Het Maar Hebben’.  Naast presentator is hij ook freelance tekstschrijver en treedt geregeld op als internet-expert. In 2016 is Tim winnaar van het spelprogramma ‘Wie Is De Mol?’.

Voor de laatste uitzending van BNN Spuiten en Slikken op Reis van dit seizoen maakt Tim een reis naar India. Hij ziet hoe daar op grote schaal minderjarige meisjes onder gruwelijke omstandigheden worden gedwongen zich te prostitueren. Free a Girl is een noodhulporganisatie die zich inzet om deze jonge meisjes uit gedwongen prostitutie te bevrijden. Na het maken van deze speciale aflevering heeft Tim besloten zich in te willen zetten als ambassadeur van Free a Girl.

“Waar ik me enorm over verbaasde is dat in een land als India, waar zoveel aardige en dienstbare mensen wonen, massaal wordt weggekeken voor iets lelijks en groots als kinderprostitutie. Het is goed dat wij dit met Spuiten en Slikken op Reis laten zien. Het feit dat we daar niet mochten filmen zegt al genoeg: het zit in een doofpot en alles in me schreeuwt dat dit uit de doofpot moet. Kinderen die twaalf mannen per dag af moeten werken stop je niet weg. Door het uitzenden van deze aflevering wordt er ruchtbaarheid aan het onderwerp geven. Maar ik vind dat ik dit onderwerp vanwege het belang en de intensiteit, nu na het draaien van de reportage niet de rug toe moet keren.”

Tim Hofman - Credits Jesje Veling
Foto: Jesje Veling