Dave Mantel

† 1 december 2018

We zijn verslagen, verdrietig maar ook dankbaar. Dankbaar dat we Dave hebben gekend en met hem hebben mogen werken. Behalve een goed acteur en fotograaf was hij ook een man met een groot hart en een groot gevoel voor rechtvaardigheid. Dankzij zijn jarenlange inzet als ambassadeur van Free a Girl heeft hij bijgedragen aan duizenden bevrijdingen van minderjarige meisjes uit de prostitutie. Dave is voor altijd in ons hart.

“In veel landen is de vrijheid en veiligheid van vrouwen en jonge meisjes geen vanzelfsprekend iets. Voor mijn fotografie ben ik op veel plekken geweest die getekend worden door armoede, waaronder de achterbuurten en sloppenwijken van Mumbai en Delhi. Met de voor de hand liggende problemen van armoede zijn we bekend: het ontbreken van onder andere sanitaire voorzieningen, medische zorg, voedsel en zelfredzaamheid. Dit alleen al is zeer aangrijpend om te zien.

Maar een veel minder zichtbaar probleem is de gruwelijke handel en uitbuiting van met name jonge meisjes die gedwongen in de prostitutie belanden. Ik hoop dat mijn inzet bij kan dragen aan de strijd die Free a Girl voert.”

Dave Mantel ambassadeur Free a Girl