Week tegen Kinderprostitutie

Amsterdam, 4 april 2017 – Vandaag is Nederlands’ eerste pop-up peepshow te bewonderen op de Amsterdamse Dam. Bezoekers van de show komen echter van een koude kermis thuis. In de peepshow zijn geen volwassen vrouwen te zien, maar aanschouwt men de keiharde realiteit voor miljoenen kinderen wereldwijd die dagelijks slachtoffer zijn van gedwongen prostitutie. Deze stunt, op initiatief van Stichting Free a Girl, eist aandacht op voor de Week tegen Kinderprostitutie die van 15 tot en met 21 mei plaatsvindt.

Met de lancering van de Week tegen Kinderprostitutie luidt Free a Girl de noodklok. “Hoewel de getallen niet met zekerheid vast te stellen zijn, zitten er wereldwijd miljoenen kinderen vast in de prostitutie en ieder jaar komen hier kinderen bij”, aldus Evelien Hölsken, directeur en medeoprichter van Free a Girl. Zo worden er in Brazilië jaarlijks 4.740 meldingen gedaan van kinderprostitutie. In Bangladesh zitten naar schatting 40.000 kinderen in de prostitutie. In India wordt het aantal geschat op 1,2 miljoen. In Nederland zijn in het eerste half jaar van vorig jaar 115 slachtoffers van kinderprostitutie geregistreerd. Evelien Hölsken: “Dit kan niet en mag niet. Daarom vragen wij aandacht voor deze problematiek en lanceren we de Week tegen Kinderprostitutie”.

 

Stichting Free a Girl luidt de noodklok en roept mensen op in actie te komen!
3 mei, Haarlem – Stichting Free a Girl deelt een video waarin kinderen seksspeeltjes uitpakken. Schokkend? Absoluut! Free a Girl luidt hiermee de noodklok.  Van 15 t/m 21 mei vindt de Week tegen Kinderprostitutie plaats, een week waarin Nederland actief geld inzamelt voor de strijd tegen kinderprostitutie wereldwijd. Benieuwd naar hoe jij kunt bijdragen in de strijd tegen kinderprostitutie? Kijk op www.weektegenkinderprostitutie.nl.

Met deze video maakt Stichting Free a Girl de onschuld van een kind zichtbaar. Helaas is dit niet voor alle kinderen zo. Directeur en medeoprichter van Free a Girl Evelien Hölsken: “Wereldwijd wordt geschat dat 2 miljoenen kinderen vast zitten in de prostitutie, waarvan 1,2 miljoen in India. Elke dag weer worden de meisjes gedwongen seks te hebben met tientallen mannen. Wij willen dat dit stopt en roepen heel Nederland op om met ons in actie te komen. Samen kunnen we meisjes bevrijden uit de gruwelijke situatie waarin ze leven en ze een nieuwe toekomst geven.”

Met de lancering van de Week tegen Kinderprostitutie luidt Free a Girl de noodklok. “Hoewel de getallen niet met zekerheid vast te stellen zijn, zitten er wereldwijd miljoenen kinderen vast in de prostitutie en ieder jaar komen hier kinderen bij”, aldus Evelien Hölsken, directeur en medeoprichter van Free a Girl. “Dit kan niet en mag niet. Daarom vragen wij aandacht voor deze problematiek en lanceren we de Week tegen Kinderprostitutie. Hoe meer geld we met heel Nederland kunnen ophalen, hoe meer meisjes we kunnen bevrijden”.


Wat kan je doen in de Week tegen Kinderprostitutie?

  • Social Media: #wtk17 #freeagirl #kominactie
  • Doe mee met Lock me Up – Free a Girl en sluit je 12 uur lang op in een hokje van 1 bij 2 meter. (16-20 mei)  meer info op weektegenkinderprostitutie.nl
  • Kom in actie. Organiseer een sponsorloop, zamel lege flessen in of verzin zelf een originele manier om geld in te zamelen. Meld je actie aan op weektegenkinderprostitutie.nl
  • Doneer een zelfgekozen bedrag via de website.
  • Tijdens de Week tegen Kinderprostitutie draagt Niels Geusebroek de single ‘Here am I’ op aan Free a Girl en is te downloaden op Spotify. Een deel van de opbrengst gaat naar Free a Girl.