Utopia

Update augustus

Ambassadeur Anna-Alicia Sklias bezoekt Rowena in Utopia om haar reis naar Nepal te bespreken.

Utopia inwoner Rowena is naar Nepal afgereisd om met eigen ogen te zien wat Free a Girl lokaal voor projecten heeft. In Deel 1 laat zij zien dat Free a Girl ook op het gebied van preventie actief is. Voormalige slachtoffers van commerciële seksuele uitbuiting doorzoeken bussen die van Nepal naar India op doorreis zijn. Meisjes waarvan het vermoeden is dat ze worden verhandeld, worden uit de bus gehaald en ondervraagd om te voorkomen dat zij in de gedwongen prostitutie belanden.

In deel 2 van Rowena in Nepal bezoekt Rowena een opvanghuis dat gefinancierd wordt door Free a Girl. Hier spreekt zij met voormalige slachtoffers van commerciële seksuele uitbuiting. In het opvanghuis krijgen de bevrijde meisjes begeleiding om hun trauma’s te verwerken en wordt er met hen gekeken naar de toekomst.

Bekijk ook

Samenwerking Utopia

Voor het tweede jaar op rij zet Utopia zich in voor Free a Girl. Vorig haar hebben twee bewoners zich laten opsluiten tijdens de actie ‘Lock me Up – Free a Girl’. Dit resulteerde in een opbrengst een van paar duizend euro waar wij meisjes uit de gedwongen prostitutie hebben bevrijd. De bewoners van Utopia zetten zich dit jaar wederom in. Door het bedenken van diverse acties streven zij ernaar om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Free a Girl.

Rowena is door de inwoners van Utopia en door Free a Girl gekozen om naar Nepal te reizen, vanwege haar achtergrond betreft het lesgeven aan kinderen. Bovendien is zij is zeer begaan met Free a Girl. De ervaringen die zij tijdens de reis naar Nepal opdoet, zal zij gebruiken om donateurs te werven voor Free a Girl, wanneer zij weer terug in Utopia is. De beelden worden gedeeld met de kijkers van Utopia online en op TV.  Door de verkregen uitzendtijd zal de bewustwording betreft de problematiek waar wij tegen strijden worden vergroot, waarvoor wij hen dankbaar zijn.

WORD DONATEUR

Ben je het kijken van de items geraakt door het werk van Free a Girl? Help mee, word donateur:

 

STEUN PER SMS – EENMALIGE DONATIE

Voor een eenmalig donatie van €3 SMS je FREE of FREEAGIRL naar 4333.

STEUN PER SMS – VASTE DONATEUR

Word vaste donateur voor €2,50 per maand. SMS FREEDOM AAN naar 4333.

Na FREEDOM AAN bevestig je je abonnement door FREEDOM OK te sturen naar 4333.

Logo sms_Free a Girl

De kosten van de donatie bedragen €2,50 plus de kosten voor het gebruik van je mobiele telefoon.

Wil je je SMS-abonnement beëindigen? SMS dan FREEDOM UIT naar 4333.

Wil je handmatig doneren?

Maak je donatie over naar Rabobank Haarlem, rekeningnummer NL40RABO0306898799 t.n.v. Free a Girl.

Wil je vanuit het buitenland doneren?

Gebruik dan IBAN: NL40RABO0306898799 en BIC: RABONL2U.

Schenken en nalaten

Je kunt het werk van Free a Girl ook steunen via een nalatenschap of schenking. Dit kun je vast laten leggen bij de notaris.

Disclaimer

Free a Girl (Incassant-ID: NL48ZZZ343081690000) verwerkt persoonsgegevens ten behoeve van haar donateursadministratie, fondsenwervende programma’s en om te informeren over haar activiteiten. Als je op deze informatie geen prijs stelt kun je dit op elk gewenst moment schriftelijk melden aan Free a Girl, Hendrik Figeeweg 3-G10, 2031 BJ, Haarlem of via info@freeagirl.nl.

* De kosten van deze reis zijn volledig betaald door Talpa Producties TV.