Hands off all girls

Serious Request brengt de stille ramp van seksueel geweld tegen meisjes en vrouwen in conflictgebieden dit jaar groots onder de aandacht. Ontzettend belangrijk. Free a Girl steunt de aandacht en roept ook op om over twee belangrijke vragen na te denken.

Is seksueel geweld in vredestijd minder erg?
Een focus op conflictgebieden impliceert dat seksueel geweld tijdens conflictsituaties erger is dan wanneer er geen sprake is van een conflictsituatie. Free a Girl is het daar niet mee eens. Seksueel geweld is een structureel probleem dat wereldwijd verankerd zit in samenlevingen. Tegen dat structurele probleem strijden wij. Ook op plekken waar nu vrede is. Een verkrachting gaat over een ongelijke machtsverhouding tussen mannen en vrouwen.

Erkennen we alle slachtoffers?
Free a Girl bevrijdt jonge meisjes uit bordelen en privé-huizen in India. Meisjes die slachtoffer zijn van seksueel geweld. Ze zijn verhandeld en verkocht. Ze worden vastgehouden en dagelijks tientallen keren verkracht. Dit is ook een stille ramp.

Free a Girl luidt de noodklok.
Seksueel geweld kan nooit. Ook niet als er vrede is. Free a Girl roept op om in actie te komen voor alle jonge meisjes en vrouwen die slachtoffer worden van seksueel geweld. Voor jonge meisjes en vrouwen in conflictgebieden. Voor jonge meisjes die worden vastgehouden in Aziatische bordelen of slachtoffer zijn van loverboys. Seksueel geweld is altijd erg. Hands off all girls!

Hands off all girls