PERSBERICHT: DEELNEMERS VAN ACTIE ‘LOCK ME UP – FREE A GIRL’ HALEN RECORDBEDRAG VAN EEN HALF MILJOEN EURO OP

Zondag 22 mei heeft ambassadeur Anna-Alicia Sklias, tijdens het eindfeest in Beachclub Vroeger Bloemendaal, de opbrengst van ‘Lock me Up – Free a Girl’ bekendgemaakt: een half miljoen euro! De deelnemers hebben het bedrag van € 490.044 opgehaald en deelnemend restaurant Beachclub Vroeger heeft het bedrag aangevuld tot een half miljoen euro.

Anna-Alicia heeft zelf twee dagen meegedaan aan de actie en heeft in totaal 24 uur van haar vrijheid opgegeven voor de vrijheid van meisjes in de gedwongen prostitutie. Het is het 5-jarige jubileum van ‘Lock me Up – Free a Girl’ met de hoogst opgehaalde opbrengst ooit.

John Ewbank en Arjan Erkel bevrijden laatste deelnemer

Mede-oprichter en directeur van Free a Girl Evelien Hölsken is in Beachclub Vroeger als allerlaatste deelnemer na 12 uur bevrijd door mede-oprichter Arjan Erkel en John Ewbank, ambassadeur van de stichting. Nadat Anna-Alicia de aanwezigen een sneak preview gaf van de documentaire van haar reis naar in Nepal, werd het laatste geld geteld. Het wachten op de eindopbrengst werd beloond met indrukwekkende optredens van Donna Lynton, Lange Frans & Michael Brian en Sharon Doorson. Kunstenaar Geoffrey Wijn onthulde de opbrengst met het maken een live schilderij. DJ Faya, ook deelnemer van de actie, sloot de feestelijke avond af.

Eindopbrengst Lock me Up -Free a Girl 500.000
V.l.n.r.: Peter Baelemans, Patrick Tersteege, Arjan Erkel, Evelien Hölsken, Sharon Doorson, Donna Lynton, John Ewbank, Fajah Lourens, Lange Frans, Michael Brian en Anna-Alicia Sklias. Foto: Bo Kramers

Over ‘Lock me Up – Free a Girl’ en de besteding van de opbrengst

Verspreid over 25 restaurants door Nederland hebben van 18 t/m 22 mei meer dan 200 deelnemers zich 12 uur lang op laten sluiten in een hokje van 1 bij 2 meter. De hokjes staan symbool voor de bordeelhokjes in India waar duizenden meisjes in worden vastgehouden en gedwongen tot prostitutie. De deelnemers van ‘Lock me Up – Free a Girl’ hebben de problematiek van gedwongen prostitutie in India onder de aandacht gebracht en sponsorgeld opgehaald via persoonlijke actiepagina op www.lockmeup.nl. De actie is een initiatief van horeca-ondernemer en ambassadeur Wimmy Hu en Free a Girl.

De totale opbrengst van € 500.000 besteedt Free a Girl aan het financieren van haar rescue teams en het uitbreiden van bevrijdingsacties in India. Tevens gaat een deel van de opbrengst naar de bouw van een transithome in India. Hier blijven de slachtoffers van gedwongen prostitutie een paar dagen om tot rust te komen voordat zij naar het opvanghuis gaan om verder te werken aan hun gezondheid en een betere toekomst.

Bekende deelnemers

Ambassadeurs Bridget Maasland, Anna-Alicia Sklias, Dave Mantel en Wimmy Hu deden mee aan de actie. Ook Fajah Lourens, Jelle de Jong, Gigi Valster, Koen van Dijk (Koen en Gigi), de kinderen van Rene Froger (Maxim, Danny en Natascha), Jasmine Sendar, Nance Coolen, Giorgio Verweij (Utopia), Charity Fraay (BNN Dictator) en Wesly Bronkhorst hebben zich ingezet voor het goede doel door deel te nemen aan de actie ‘Lock me Up – Free a Girl’. Ook Zakenvrouw van het Jaar 2016 Vivienne van Eijkelenborg van Difrax en bekende bloggers van I Love Health, Style My Day, Sanny Zoekt Geluk en 2words deden vol overgave mee.

Bijzondere initiatieven, veilingitems en records

Dance to Free a Girl, georganiseerd door deelnemer Nazima Randim in het Rotterdamse Worldhotel Wings was een succes met onder meer DJ Dennis van der Geest. Danny Froger heeft een optreden geveild en is onder de spreekwoordelijke hamer gegaan voor 850 euro. Restaurant Nick Vollebregt in Laren heeft als restaurant de hoogste opbrengst ooit opgehaald: ruim 82.800 euro waarvan 31.900 door deelnemer Ellen Nijman. Naast het aanvullen van het bedrag naar een half miljoen heeft Beachclub Vroeger ook het eindfeest volledig gesponsord.

Evelien Hölsken: “Ik ben heel erg dankbaar voor de inzet van alle deelnemers die 12 uur van hun vrijheid hebben ingeleverd voor de vrijheid van meisjes. En alle restaurants, vrijwilligers en sponsoren die hen voor deze uitdaging hebben gesteund. Dit is een actie die inmiddels landelijk wordt gedragen en daar ben ik trots op. Alles voor de meisjes.”

Er kan nog steeds worden gedoneerd op www.lockmeup.nl.

—- EINDE PERSBERICHT —

Noot voor redactie, niet voor publicatie:

Perscontact
Jantine Hendriks – Communicatie Coördinator
jantine.hendriks@freeagirl.nl / 0624848032