Groupon strijdt mee met Free a Girl

Vanaf vandaag slaan Groupon en Free a Girl de handen ineen om aandacht te vragen voor gedwongen prostitutie in Nederland. Op Groupon.nl kun je via een donatiedeal doneren aan onze stichting. Doneer je meer dan 15 euro, dan krijg je het kookboek FEELGOOD FOOD gratis.

In het kookboek staan onder andere recepten van ambassadeurs Yolanthe Sneijder Cabau en Wesley Sneijder. De volledige opbrengst komt ten goede aan Free a Girl.

‘Chat met Fier’
Het specifieke project waar de donaties van de Groupon-deal naartoe gaan, is ‘Chat met Fier’. Met dit programma biedt Free a Girl (potentiële) slachtoffers van loverboys in Nederland een helpende hand: de slachtoffers kunnen anoniem en achter hun eigen computer praten met een hulpverlener. Op deze manier wil Free a Girl voorkomen dat meisjes in de handen van loverboys vallen én meisjes helpen uit gedwongen prostitutie te stappen.

In 2013 zijn 455 meldingen gedaan van Nederlandse slachtoffers van mensenhandel. Hiervan waren er 164 minderjarig.* Free a Girl weet dat het echte aantal slachtoffers vele malen hoger is. Evelien Hölsken, directeur en mede-oprichter Free a Girl licht toe: “Dat het probleem ook hier, in een ontwikkeld en beschaafd land als Nederland zo groot is, is onvoorstelbaar. Door ook in Nederland actief te worden, kunnen we slachtoffers van bijvoorbeeld loverboys helpen. ‘Chat met Fier’ is een van onze Nederlandse initiatieven. Met de steun van de leden van Groupon kunnen we meer meisjes een betere toekomst bieden.”

“Bij Groupon vinden we het heel belangrijk om ons steentje bij te dragen aan mensen in nood. Free a Girl maakt zich hard voor jonge meisjes die gedwongen in de prostitutie moeten werken en daarom steunen we dit van harte. Met de donatiedeal hopen we veel geld op te halen voor ‘Chat met Fier’, zodat de slachtoffers in Nederland kunnen worden gesteund”, aldus Shurendy Gerardus, regional director Groupon Nederland.

Ook geïnteresseerd in doneren én het kookboek? Kijk dan snel hier: http://gr.pn/freeagirl.

* Kerncijfers mensenhandel gepresenteerd op 24 september 2014 door de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen