2Doc ‘Grenzeloos Misbruikt’ – di 18 oktober om 22:55

De documentaire ‘Grenzeloos Misbruikt’ vertelt het verhaal van de strijd tegen webcam kindersekstoerisme op de Filipijnen. Elke dag zijn er wereldwijd 750.000 mannen, waaronder ook Nederlanders, die online op zoek gaan naar live seksshows met minderjarigen, van soms twee jaar oud.

FREE A GIRL, TERRE DES HOMMES & IJM STEUNEN ONDERZOEK

Filmmaker Jacco Groen informeerde Free a Girl over de problematiek. Toen hij ons verzocht hem samen met Terre des Hommes te steunen om het onderzoek op de Filipijnen voort te kunnen zetten hebben wij geen moment getwijfeld

Miljardenindustrie

‘Grenzeloos misbruikt’ laat zien waarom deze miljardenindustrie snel groeit en onthult hoe cyberpedo’s hun slachtoffers vinden. Het onderzoekt de gevolgen voor de kinderen en onthult waarom er ondanks miljoenen cyberpedo’ s wereldwijd slechts een handvol worden gearresteerd. Waarom is livestreaming zo moeilijk op te sporen en te vervolgen? Hoe actief zijn westerse politiediensten?

Grenzeloos misbruikt was een traumatiserende, levensbedreigende onderneming voor de makers. Hoe hebben ze de toekomst van de bevrijde meisjes beïnvloed? Werden deze kinderen écht gered of vernietigden de politieoperaties enkel hun kwetsbare, verarmde gemeenschappen?

Filmmaker Jacco Groen: “Het duurt een minuut om het leven van een kind te verwoesten, maar een eeuwigheid om een cyberpedoseksueel te veroordelen.”

Uitzending

Datum: dinsdag 18 oktober
Tijd: 22:55 uur
Waar: NPO2 – EO.

TRAILER