Free a Girl ontvangt 1 miljoen euro van Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij doneert een miljoen euro aan Free a Girl. Dit maakte de Postcode Loterij bekend tijdens het Goed Geld Gala op 6 februari in Koninklijk Theater Carré. Yolanthe Sneijder Cabau, mede-oprichter van Free a Girl, nam de cheque in ontvangst. “Wat fantastisch. Hiermee kunnen we nóg meer meisjes een betere toekomst geven door onderwijs en een beroepsopleiding te bieden.”

Elk jaar organiseert de Nationale Postcode Loterij het Goed Geld Gala waarbij de schenkingen aan de goede doelen bekendgemaakt worden. Dankzij de ruim 2,8 miljoen deelnemers die meespelen met de Postcode Loterij krijgen meer dan honderd goede doelen jaarlijks een donatie. Free a Girl ontvangt voor het eerst een bedrag van de Postcode Loterij.

Yolanthe Sneijder Cabau is erg blij met de steun van de Postcode Loterij. “Free a Girl zet zich in om jonge meisjes uit de gedwongen prostitutie te bevrijden. Met dit geweldige bedrag kunnen we de komende jaren bevrijde meisjes onderwijs en een beroepsopleiding bieden waardoor ze weerbaarder worden en kans hebben op een betere toekomst. Bedankt Postcode Loterij en iedereen die meespeelt.”

Evelien Hölsken, directeur van Free a Girl sluit daar bij aan. “Met de steun van de Postcode Loterij kunnen we veel bevrijde meisjes begeleiden naar een onafhankelijk leven. Dat is een fantastisch vooruitzicht.”

Het geld van de Postcode Loterij wordt ingezet om bevrijde meisjes onderwijs en een goede beroepsopleiding te geven. Meisjes die uitgebuit zijn in de seksindustrie hebben vaak een enorm stigma. Daarom is het belangrijk om de meisjes zelfvertrouwen te geven. Het aanbieden van een leertraject met baangarantie helpt er bij een nieuw leven op te bouwen.