Free a Girl haalt € 413.764,- op met de actie ‘Lock me Up – Free a Girl’

Vandaag is de opbrengst bekend gemaakt van de actie ‘Lock me Up – Free a Girl’, die van dinsdag tot en met zaterdag plaatsvond op verschillende plekken in Nederland. Tijdens de actie lieten 144 deelnemers zich op 16 locaties 12 uur lang opsluiten in hokjes van 1 bij 2 meter op aandacht te vragen voor kinderprostitutie in India. Met de opbrengst van € 413.764,- zal Free a Girl honderden meisjes uit de prostitutie bevrijden.

Over de actie Lock me Up – Free a Girl
Lock me Up – Free a Girl is het initiatief van Wimmy Hu (algemeen adviseur van Free a Girl) en Free a Girl. In 2012 is de actie gestart in één van haar voormalige horecazaken in Amsterdam en inmiddels uitgegroeid tot een landelijk evenement. Het initiatief vond plaats in zestien Nederlandse horecazaken in Nederland. Tijdens de actie, die tot en met zaterdag 24 mei duurde, lieten bekende én onbekende Nederlanders zich vrijwillig – steeds gedurende twaalf uur – opsluiten in een soortgelijk hokje als de slachtoffers van kinderprostitutie. Met de actie werd aandacht gevraagd voor de meisjes die in India gevangen zitten in bordelen. Deze meisjes leven onder erbarmelijke omstandigheden en worden dagelijks vele malen misbruikt in kleine hokjes. Met de opbrengst van de actie zal Free a Girl honderden meisjes uit de prostitutie bevrijden en mensenhandelaren en pooiers proberen veroordeeld krijgen.

BN-ers die zich gedurende de actieperiode 12 uur lang lieten opsluiten waren: Yolanthe Sneijder Cabau, Jörgen Raymann, Vivian Reijs, Tooske Ragas, Charly Luske, Mathijs Vrieze, Roelof van Laar, Miss World Nederland Tatjana Maul en Miss Universe Nederland Yasmin Verheyen.


Copyright: ANP

“Wereldwijd worden er miljoenen meisjes gedwongen tot prostitutie. In India worden minderjarige meisjes dag in dag uit uitgebuit in schimmelige hokjes van 1 bij 2 meter. Dit kunnen en mogen we niet laten gebeuren!” – aldus Yolanthe Sneijder Cabau, oprichter en ambassadeur van Free a Girl.


Copyright: Edwin Smulders

“Het blijft symbolisch wat we doen. Maar toch bekruipt mij gevoel van onmacht, boosheid en verdriet bij het idee van echt opgesloten zitten. En daarom is het zo belangrijk dat wij ons hiervoor inzetten en op deze manier aandacht vragen.” – aldus Vivian Reijs, ambassadeur van Free a Girl.