Disha wint rechtszaak door hulp partner Free a Girl

Disha komt uit een arm boerengezin. Haar buurman belooft haar een baan in een mooi hotel in Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Ze weet dat haar ouders het nooit zouden goedkeuren om daar te gaan werken. Zonder iets te zeggen verlaat ze samen met haar buurman haar geboortedorp. Haar buurman laat haar achter bij een vriend die haar na een paar weken meeneemt op reis. De reis naar het mooie hotel in Kathmandu denkt Disha.

Disha komt nooit aan bij het hotel. Ze wordt verkocht aan een bordeel in India waar ze door de bordeelhouder wordt gedwongen tot prostitutie. Dagelijks wordt ze verkracht. Als er geen klanten in het bordeel zijn mag ze af en toe naar buiten maar ze wordt nauwlettend in de gaten gehouden door de bordeelhouder.

Op een dag gaat ze naar de markt waar ze een dame ontmoet. Ze raken aan de praat. De dame wint het vertrouwen van Disha en ze vertelt haar vreselijke verhaal. Samen smeden ze een plan om haar te helpen te ontsnappen uit de handen van haar uitbuiter. Het plan slaagt en de dame neemt Disha mee naar Bangalore. Ze leert haar kleding te maken en ze bouwt een nieuw leven op in India.

Na jaren vindt ze de kracht om contact op te nemen met haar familie in Nepal. Eerst willen zij niets met haar te maken hebben maar de vreugde dat hun dochter nog leeft, wint het van het schaamtegevoel. Haar broer overtuigt Disha om een rechtszaak aan te spannen tegen de buurman die haar heeft verkocht. Er wordt contact opgenomen met onze partner in Nepal. Sinds de oprichting in 1993 bieden zij juridische hulp rond zaken met betrekking tot mensenhandel van meisjes voor seksuele uitbuiting, verkrachtingen, vermissingen en huiselijk geweld. De rechtszaak wordt gewonnen. Momenteel woont ze in het opvanghuis van onze partner, volgt ze een beroepsopleiding tot kapster en krijgt ze traumacounseling om haar verleden een plek te geven.

Savitri
Disha (rechts) leert samen met Mina (links) het kappersvak.