Dave Mantel ambassadeur Free a Girl

Dave Mantel (1981) is een Nederlandse acteur. Hij speelt in films, series en is tevens te zien in het theater. Het meest bekend is hij van zijn rol als Rechercheur Menno Kuiper in Goede Tijden Slechte Tijden en daarnaast van de films ‘De Groeten van Mike!, Sonny Boy en Spijt!. Op dit moment heeft Dave de hoofdrol in de musical The Bodyguard in het Beatrixtheater Utrecht. Naast acteren is hij professioneel fotograaf met een focus op fashion en portretfotografie waarvoor hij onder andere de heftige realiteit van ontwikkelings- en conflictgebieden vast legt.

“In veel landen is de vrijheid en veiligheid van vrouwen en jonge meisjes geen vanzelfsprekend iets. Voor mijn fotografie ben ik op veel plekken geweest die getekend worden door armoede, waaronder de achterbuurten en sloppenwijken van Mumbai en Delhi. Met de voor de hand liggende problemen van armoede zijn we bekend: het ontbreken van onder andere sanitaire voorzieningen, medische zorg, voedsel en zelfredzaamheid. Dit alleen al is zeer aangrijpend om te zien.

Maar een veel minder zichtbaar probleem is de gruwelijke handel en uitbuiting van met name jonge meisjes die gedwongen in de prostitutie belanden. Ik hoop dat mijn inzet bij kan dragen aan de strijd die Free a Girl voert.”

Dave Mantel ambassadeur Free a Girl

De start van Dave zijn inzet is binnenkort zichtbaar. Houd onze sociale media kanalen in de gaten!