Steun kinderen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in Brazilië

Brazilië

In Brazilië is er sprake van een grote inkomensongelijkheid en ernstige criminaliteit. Straatkinderen en kinderen uit de favela’s zijn daardoor erg kwetsbaar voor seksueel misbruik en uitbuiting. Jaarlijks zijn duizenden kinderen slachtoffer van kinderprostitutie in steden zoals Fortaleza en Rio de Janeiro. Kindersekstoerisme is al meer dan 20 jaar een probleem in Brazilië. Tijdens carnaval en grote internationale evenementen zijn kinderen vaak slachtoffer van seksueel uitbuiting en mensenhandel.

Free a Girl heeft meerdere projecten in Fortaleza bij partnerorganisaties ABARF & Maria Mãe da Vida.

ABARF runt drie opvanghuizen voor meisjes die het slachtoffer zijn van seksueel geweld.  De opvanghuizen  zijn drie kleine eengezinswoningen waar 36 kinderen tussen de 5 en 18 jaar worden opgevangen. Bij elk huis woont een mama die voor de meisjes zorgt en liefde geeft. De meisjes gaan naar school en krijgen psychologisch hulp. Als een meisje niet in een veilige omgeving met haar familie herenigd kan worden dan zijn er adoptiemogelijkheden.

Maria Mãe da Vida biedt meisjes een alternatief voor prostitutie door te investeren in onderwijs en beroepstrainingen. Op deze manier worden honderden meisjes per jaar getraind en vinden ze een baan bij een bedrijf  of starten ze een eigen onderneming.

Help jij ons mee? Doneer hier: