Benefiet brengt ruim 4,5 ton op voor Free a Girl

Bij het veilen van 34 exclusieve items in de Blaricumse wijnsociëteit Wexxs heeft het benefiet ‘Wimmy Hu & Friends to Free a Girl’ vandaag 453.200 euro opgebracht voor stichting Free a Girl. Het totaalbedrag wordt besteed aan projecten van Free a Girl in Nepal, India en Brazilië.

Mensenhandel en kinderprostitutie

Free a Girl is een noodhulporganisatie die zich inzet om jonge meisjes uit de gedwongen prostitutie te bevrijden en daders veroordeeld te krijgen. De afgelopen 7 jaar heeft de stichting bijgedragen aan de bevrijding meer dan 3.500 meisjes uit bordelen in Azië.

Inzet artiesten

Naast de veiling en een uitgebreid diner gaven Gerard Joling, Rene Froger en Jeroen van der Boom een exclusief mini-concert. Ook artiesten als Danny de Munk, Thomas Berge, Sharon Doorson en Niels Geusenbroek traden op. De presentatie was in handen van Jeroen Nieuwenhuize en Bridget Maasland.

Free a Girl Award

Als dank voor haar tomeloze inzet voor de stichting heeft Wimmy Hu de eerste Free a Girl Award uitgereikt gekregen uit handen van juryleden en oprichters Arjan Erkel, Roelof van Laar en Evelien Hölsken: “Door haar onuitputtelijk inzet heeft Wimmy in de afgelopen vijf jaar totaal 2,6 miljoen euro opgehaald met haar benefietavonden. Bovendien is zij een inspiratiebron voor de meisjes in de projecten van Free a Girl, aldus de jury die ook bestaat uit oprichter Yolanthe Sneijder Cabau.”

Bridget Maasland nieuwe ambassadeur Free a Girl

Naast de aanwezigheid van ambassadeurs John Ewbank, Anna-Alicia Sklias en Dave Mantel is tijdens het benefiet ook de nieuwste ambassadeur van de stichting gepresenteerd: Bridget Maasland: “Het werk dat Free a Girl verricht is enorm belangrijk. Ik wilde mezelf al voorstellen om ambassadeur te worden maar Free a Girl was me net voor. Het idee dat het je eigen kind zou zijn die wordt gedwongen tot prostitutie is vreselijk. Het mooie van Free a Girl is dat zij naast het bevrijden van meisjes uit bordelen ook het gehele traject daarna begeleiden: opvang, trauma-counseling en re-integratie. Daarbij is preventie is ook een belangrijk onderdeel van het werk van de stichting. Preventie is de basis om te voorkomen dat er mensenhandel en gedwongen prostitutie plaatsvindt.”

Nepal in nood

Een deel van de opbrengst van het benefiet gaat naar Nepal. Het land dat in april zwaar getroffen is door de aardbeving wordt opnieuw geteisterd door de oplopende politieke onrust in het land en spanningen met buurland India. India blokkeert de grens met Nepal waardoor duizenden vrachtwagens met diverse voorzieningen het land niet inkomen.

Ook het opvanghuis dat door Free a Girl wordt gefinancierd, is getroffen door het ontstaan van ernstige tekorten aan brandstof, elektriciteitsvoorzieningen, medicijnen en voedingsmiddelen. In het huis verblijven honderden meisjes die bevrijd zijn uit de gedwongen prostitutie en medische zorg en trauma-counseling krijgen.

Wimmy heeft dit opvanghuis afgelopen maand bezocht en gezien hoe de meisjes werken aan een nieuwe toekomst. Bij rampen dreigt er extra gevaar dat meisjes in de handen van mensenhandelaren vallen en worden verkocht aan bordelen. Daarom is het geld van het benefiet nu meer dan ooit nodig.

Benefiet brengt ruim 4,5 ton op voor Free a Girl LR
Benefiet Wimmy & Friends to Free a Girl levert ruim 4,5 ton op

V.l.n.r.: Danny de Munk, Sharon Doorson, Dave Mantel, Thomas Berge, Arjan Erkel, John Ewbank, Junior Zegger, Jeroen van der Boom, Gerard Joling, Rene Froger, Evelien Hölsken, Anna-Alicia Sklias, Wimmy Hu, Bridget Maasland en Jeroen Nieuwenhuize

Foto: Hilde Halvorsen

Voor meer informatie over Free a Girl: jantine.hendriks@freeagirl.nl
HR persfoto.