Arjan Erkel ontvangt ‘Our Heroes Award’ uit handen van Ricky Martin

Zaterdag 12 november heeft Arjan Erkel de ‘Our Heroes Award’ ontvangen van de Global Gift Foundation USA, voor zijn werk voor Free a Girl. De award werd uitgereikt door Ricky Martin, tijdens het Global Gift Gala in Mexico. In 2002 werd Arjan Erkel door rebellen ontvoerd in Dagestan tijdens zijn werk voor Artsen zonder Grenzen. 607 dagen bracht hij tussen leven en dood door, in een donkere ruimte van 1,5 bij 2 meter. Na zijn bevrijding heeft Arjan Erkel samen met Evelien Hölsken, Yolanthe Sneijder Cabau en Roelof van Laar stichting Free a Girl opgericht.

Het gala werd afgelopen zaterdag door The Global Gift Foundation USA georganiseerd. Diverse internationale beroemheden zoals Eva Longoria en vertegenwoordigers vanuit het Amerikaanse en Mexicaanse bedrijfsleven kwamen bijeen met één gezamenlijk doel: eerlijke mensenrechten en een betere wereld. Free a Girl draagt al acht jaar bij aan dit doel door jonge meisjes uit de gedwongen prostitutie te bevrijden en daders veroordeeld te krijgen. Daarom waren mede-oprichters van Free a Girl Evelien Hölsken en Arjan Erkel uitgenodigd om het gala bij te wonen. Arjan Erkel ontving de ‘Our Heroes Award’. Naast Arjan Erkel kreeg Laura Pausini de ‘Global Gift Humanitarian Award’ en Mr. Luis Enrique de ‘Global Gift Excellence Award’. De presentatie was onder andere in handen van Amaury Nolasco bekend van de Prison Break.

ricky-martin-arjan-erkel-our-heroes-awards

Evelien Hölsken: “Ik ben erg trots op Arjan. Hij heeft zicht nooit als een slachtoffers gedragen en altijd gevochten voor zijn leven en nu voor het leven van meisjes die vastzitten in bordelen. Dat we hier nu ook internationale erkenning voor krijgen is een bekroning op ons werk. Wij zijn groot fan van Ricky Martin en zijn foundation die zich ook inzet om kinderhandel uit te bannen. De komende jaren gaat Free a Girl verschillende evenementen samen met Global Gift Foundation USA, Ricky Martin Foundation en Eva Longoria Foundation organiseren.”

The Global Gift Foundation

Eva Longoria en Ricky Martin hebben beide hun gelijknamige foundation verbonden aan het event van afgelopen zaterdag. De Eva Longoria Foundation is een organisatie die kansen biedt op het gebied van onderwijs en ondernemerschap voor kansarme vrouwen. De Ricky Martin Foundation is een organisatie die mensenhandel aan de kaak stelt en bescherming biedt aan kinderen en de rechten van de jeugd. Verschillende stichtingen met een maatschappelijk verantwoord karakter bundelen hun krachten en opereren onder de naam The Global Gift Foundation. Samen streven zij naar positieve veranderingen in het welzijn, de gezondheid en sociale integratie van kinderen, vrouwen en gezinnen in nood.

Arjan Erkel: bekroond door zijn bijdrage aan een betere wereld

Van gijzelaar naar bevrijder: Arjan Erkel vecht samen met stichting Free a Girl tegen kinderprostitutie in onder andere India, Nepal en Bangladesh. Undercover wordt er gezocht naar jonge meisjes die seksueel worden uitgebuit. Al ruim 3.750 meisjes zijn inmiddels bevrijd. Ook na de bevrijding blijft Free a Girl zich inzetten. Zo investeert de stichting in opvang, traumaverwerking, medische zorg, onderwijs en beroepsopleidingen en re-integratie en rehabilitatie van de slachtoffers. Moed, lef en doorzettingsvermogen kenmerken de stichting. Arjan Erkel is na zijn bevrijding in actie gekomen. Niet praten, maar doen en daarvoor krijgt hij nu een onderscheiding: ‘Our Heroes Award’ van de Global Gift Foundation USA.

Interviewaanvragen

Neem voor meer informatie of interviewmogelijkheden met Arjan Erkel en/of Evelien Hölsken, contact op met Mediaxplain*, Lieke Bouter via tel: 020-5128910 of per mail: lieke.bouter@mediaxplain.nl.