Anuradha Koirala bevrijdt 12.000 meisjes uit prostitutie

Actrice Demi Moore benoemde, de Nepalese Anuradha Koirala oprichtster van stichting Maiti Nepal, tijdens het programma ‘CNN Heroes’ al als haar hero. En dat dit terecht is blijkt uit het feit dat deze vrouw in de afgelopen jaren meer dan 12.000 meisjes en vrouwen heeft bevrijd uit de gedwongen prostitutie.


Foto: Dave Mantel

Dankzij Anuradha worden kinderen die nergens naartoe kunnen, opgevangen in haar opvanghuis in Nepal. Zo wordt voorkomen dat er nog meer meisjes en vrouwen slachtoffer worden van mensenhandel en verkocht aan bordelen.

De Nederlandse noodhulporganisatie Free a Girl, die zich richt op het bevrijden van meisjes uit de gedwongen prostitutie, steunt Maiti Nepal zodat zij door kunnen gaan met dit belangrijke werk.

Op uitnodiging van Free a Girl, opgericht door onder andere Yolanthe Sneijder Cabau, is Anuradha Koirala van 13 t/m 15 april aanstaande in Nederland om haar verhaal te vertellen, want dit moet worden gehoord. Ook Free a Girl ambassadeurs Anna-Alicia Sklias en Dave Mantel beamen dit.

Zij hebben recentelijk een bezoek gebracht aan Nepal en met eigen ogen gezien hoe belangrijk het werk is dat Maiti Nepal doet. Na de aardbevingen in april 2015 die het land zwaar troffen, heeft Free a Girl extra steun gegeven. Hoewel men in de media er niet veel meer over hoort zijn de gevolgen hiervan nog steeds zichtbaar.


Foto: Dave Mantel

Interview Anuradha

Het is mogelijk om Anuradha Koirala persoonlijk te spreken (interviewen) over haar werk voor de stichting. Ze is beschikbaar op:

  • Woensdag 13 april tussen 11:00 – 13:30 uur – locatie in Amsterdam
  • Vrijdag 15 april tussen 14:30 – 17:00 uur – locatie in Amsterdam

Aanmelden

Meld u aan via rianne@attachee.nl en geef aan welke datum en tijd uw voorkeur heeft.

Mocht het niet lukken om naar Amsterdam te komen, laat het dan weten dan kijkt Rianne of er nog andere mogelijkheden zijn. 

  
Foto: Dave Mantel                                                                                 Foto: Dave Mantel

Anna-Alicia Sklias o.a. bekend van So You Think You Can Dance en Expeditie Robinson.
Dave Mantel o.a. bekend van Goede Tijden, Slechte Tijden en musical The Bodyguard.