Free a Girl – Editie Drechtsteden

Duizenden jonge meisjes worden vastgehouden in bordelen en soms wel 30 keer per dag verkracht. Kinderprostitutie moet stoppen. Open de deur naar vrijheid voor een meisje in de gedwongen prostitutie. Kom samen met ons in actie!

Actiedag
Tijdens onze actiedag op zondag 21 mei laat gemeenteraadslid Sabine Schipper zich 12 uur lang opsluiten in een hokje van 1 bij 2 meter. Op deze manier willen we bewustwording creëren voor kinderprostitutie in o.a. Zuid-Azië en geld op halen voor noodhulporganisatie Free a Girl. Door geld op te halen kunnen nog meer meisjes uit bordelen worden bevrijd. Waarom een hokje van 1 bij 2 meter? Omdat de meisjes in de bordelen opgesloten worden in hokjes van 1 bij 2 meter. Hier worden ze tientallen keren per dag verkracht. Soms zijn de meisjes pas 5 jaar oud…
Naast de opsluiting wordt de actiedag gevuld met allerlei activiteiten. Zo voert dansgroep Deosil Scylla de Krachtdans uit, bedoeld om kracht te geven aan meisjes en vrouwen.
In de periode voorafgaand aan de actiedag worden allerlei workshops, lezingen en andere activiteiten georganiseerd. De opbrengst hiervan gaat naar Free a Girl. Zo geeft Elvira van Bochove een dansworkshop zodat mensen de Krachtdans mee kunnen dansen op zondag 21 mei. Kijk voor meer informatie op www.deosilscylla.wordpress.com

Wat kan jij doen?
Uiteraard kan jij de actie financieel sponsoren via onderstaande donatie knoppen. Maar heb je een heel leuk idee/initiatief om geld op te halen (kan je goed cake bakken en verkopen, breiles geven, ramen lappen, auto’s wassen, lezingen verzorgen, lege flessen inzamelen, babysitten, enzovoorts) laat het ons weten!
Alle workshops, lezingen en andere activiteiten die voor Free a Girl worden georganiseerd, komen op www.deosilscylla.wordpress.com te staan.

Wat is Free a Girl?
Free a Girl is een noodhulporganisatie die investeert in het bevrijden van meisjes uit bordelen van India. Daarnaast investeert de organisatie in hun gezondheid en toekomst ((medische) zorg, therapie, onderwijs, etc). En investeert Free a Girl het berechten van de pooiers/mensenhandelaren/bordeelhouders en wordt voorlichting geven in plattelandsgemeenten om zo blijvend een verschil te maken.