Loesje

Update: actie van december 2013

Vandaag start Free a Girl samen met Loesje, Fier, Home of Change, Stop the Traffik, Terre des Hommes, Comensha en Centrum Kinderhandel Mensenhandel een campagne om aandacht te vragen voor mensenhandel en gedwongen prostitutie in Nederland. Froukje de Both en Bettina Holwerda – Bakkum trappen af op de Wallen.

In landen zoals India worden meisjes verhandeld en in bordelen gedwongen zich te prostitueren. Maar in onze achtertuin is het niet anders. Slachtoffers zijn onder meer meisjes die vanuit het buitenland verhandeld zijn naar Nederland. Maar ook Nederlandse meisjes vallen in handen van mensenhandelaren. Een deel wordt gedwongen zich te prostitueren in het Red Light District in Amsterdam. De andere meisjes verdwijnen in het onzichtbare circuit van escort en privéhuizen. De laatste jaren neemt het aandeel minderjarige meisjes die seksueel worden uitgebuit in Nederland toe. Van de ruim twaalfhonderd bekende slachtoffers van mensenhandel was ruim 16 procent minderjarig.

Door in heel Nederland posters te plakken met vlijmscherpe teksten over mensenhandel en gedwongen prostitutie, wil Free a Girl op een ludieke manier bij een groot publiek aandacht vragen voor de problematiek en een halt toeroepen aan mensenhandel en gedwongen prostitutie. Free a Girl vindt dat we niet langer trots mogen zijn op de Wallen en dat het geen toeristische attractie zou mogen zijn. Vandaag – de internationale dag van de afschaffing van de slavernij – zullen ambassadeurs Froukje de Both en Bettina Holwerda – Bakkum op de Amsterdamse Wallen de eerste posters plakken.

11-28-2013 Posters Loesje Campagne-knipoog-GEPOST11-28-2013 Posters Loesje Campagne-beroepskeuze-GEPOST11-28-2013 Posters Loesje Campagne-koopwaar-GEPOST11-28-2013 Posters Loesje Campagne-misbruik-oplossen-GEPOST11-28-2013 Posters Loesje Campagne-rondleiding-GEPOST11-28-2013 Posters Loesje Campagne-ketting