Lock me Up 2014

Wereldwijd worden miljoenen meisjes gedwongen tot prostitutie. In India worden duizenden meisjes opgesloten in bordelen, in hokjes van 1 bij 2 meter. Hun leven is een hel. Om aandacht te vragen voor dit probleem en om zoveel mogelijk geld in te zamelen hebben wij de actie Lock me Up – Free a Girl in het leven geroepen. Op verschillende locaties door heel Nederland laten deelnemers zich 12 uur lang opsluiten in een hokje van 1 bij 2 meter. Eind mei van dit jaar is de actie voor de derde keer gehouden en was een groot succes, met een opbrengst van ruim € 413.000.

Lock me Up – Free a Girl 2014 aftermovie

Bestedingen Lock me Up – Free a Girl 2014

  • Met de opbrengsten worden onze 6 bevrijdingsteams in India gesteund. Sinds de actie zijn er 111 meisjes in India bevrijd en opgevangen. Maar we zijn ook ontzettend blij om te kunnen melden dat we uit de opbrengst twee nieuwe partners hebben kunnen financieren: Lar Santa Monica in Brazilië en Maiti Nepal in Nepal.
  • In de documentaire ‘Sex voor 5 Euro’, waarin Yolanthe Sneijder Cabau de benarde situatie van verschillende jonge meisjes in Brazilië aan de kaak stelt, worden vier meisjes gevolgd. Deze meisjes zijn verbonden aan onze partner Maria Mãe da Vida. Wij bieden hen nu ondersteuning op het gebied van scholing, onderdak, voeding en medische hulp.
  • De nieuwe partner die we zijn gaan ondersteunen in Brazilië is Lar Santa Monica. Dit is een opvanghuis voor meisjes tussen de 7 en 18 jaar oud, die slachtoffer zijn van seksueel misbruik of seksuele exploitatie. Ook meisjes die groot risico lopen op seksueel misbruik of exploitatie worden hier opgevangen. De organisatie wil de leefomstandigheden van de meisjes verbeteren en psychische en sociale risico´s verminderen.
  • Maiti Nepal is een van onze nieuwe partners. Sinds de oprichting in 1993 biedt Maiti Nepal hulp bij juridische ondersteuning aan slachtoffers van mensenhandel voor seksuele uitbuiting, verkrachting, vermissingen en huiselijk geweld. Mede door hun werk is er aandacht gekomen voor de preventie van meisjeshandel en wordt er actief gezocht naar mogelijke slachtoffers op vliegvelden, grensposten en busstations door politie en meisjes die opgeleid hiervoor zijn door Maiti Nepal.
  • ASSEJA in Kameroen bieden we ondersteuning met de bouw van een nieuw opvanghuis en trainingsruimte. Het opvanghuis moet tijdelijk onderdak gaan bieden voor meisjes die bevrijd zijn uit de prostitutie. Het is de bedoeling dat ze (waar mogelijk) uiteindelijk terugkeren naar hun familie. De trainingsruimte moet de ex-slachtoffers de mogelijkheid bieden om een vak te leren. Door middel van verschillende workshops kunnen ze zich specialiseren in een bepaalde richting om hiermee geld te verdienen zichzelf later te onderhouden. De bouw van de ruimtes zou in 2015 klaar moeten zijn.

Voorinschrijvingen Lock me Up – Free a Girl 2015 gestart

Wij zijn volop bezig met de voorbereidingen voor 2015. Je kan je nu voorinschrijven als deelnemer, deelnemend restaurant of vrijwilliger. Door de enorme belangstelling kunnen wij niet garanderen dat iedereen mee kan doen maar we doen ons best!
Meld je hier aan.