Feelgood Food

Tijdens het maken van een gerecht krijg je één kans om het goed te doen. Niet gelukt is opnieuw beginnen. Meisjes in de gedwongen prostitutie hebben vaak ook maar één kans. Een kans op een beter leven, op een menswaardig bestaan. Om dat mogelijk te maken, is het FEELGOOD FOOD kookboek gelanceerd met 30 recepten voor een betere wereld.


“Gezond eten staat dus voorop en het liefst doe ik dat thuis.” –
 Wesley Sneijder

Evelien Hölsken, directeur en mede-oprichter Free a Girl: “Niet praten maar doen. Meisjes uit de prostitutie bevrijden. Deuren intrappen omdat niemand anders dat doet. En van de daken schreeuwen dat er een einde moet komen aan kinderprostitutie. Daar staat Free a Girl voor. Dit kookboek is op dezelfde manier tot stand gekomen. Toen de ondernemers Rob Hermkens en Michiel Slegt tijdens een Business Club bijeenkomst van Free a Girl het idee opperde om een kookboek te maken met gerechten uit de landen waar we werkzaam zijn, zijn ze gelijk van start gegaan. Hun bevlogenheid heeft anderen geïnspireerd om ook mee te werken. Chef-koks, fotografen, een vormgever, een drukker, redacteuren, noem maar op. Toen alle ambassadeurs van Free a Girl ook volmondig ja zeiden, waren alle ingrediënten compleet om er een geweldig kookboek van te maken. Niet praten maar gewoon doen.”

Alle ambassadeurs en hoofdsponsor THE RED SUN hebben belangeloos en met liefde aan dit kookboek meegewerkt. Dat is te voelen. Dat is te zien. En dat is te proeven. Mathijs Vrieze bedacht en schreef de recepten in dit boek.

Dit kookboek zal meisjeslevens gaan redden, want de volledige opbrengst gaat namelijk naar Free a Girl. Hiermee kan de stichting nog meer meisjes bevrijden uit de prostitutie, opvangen, rehabiliteren en mensenhandelaren en pooiers laten vervolgen. Het FEELGOOD FOOD kookboek is online te bestellen: www.freeagirlkookboek.nl voor € 16,95.


“In Istanbul eten we vaak bij Turkse vrienden en genieten we van lokale gerechten. Maar als we thuis zijn, gaat de voorkeur toch uit naar de Hollandse pot.” – Yolanthe Sneijder Cabau, ambassadeur en oprichter Free a Girl.

Het inkijkexemplaar & de making of video van het kookboek staan ook op www.freeagirlkookboek.nl

High res beeldmateriaal op te vragen bij jantine.hendriks@freeagirl.nl