Bevrijdingen

15 februari: Goed nieuws van onze partnerorganisatie uit India! In Palghar zijn onlangs 3 meisjes bevrijd na een melding van de politie. De politie heeft ons undercoverteam ingeschakeld bij de bevrijdingsactie. Nadat het team contact heeft gelegd met de bordeelhoudster heeft de bevrijding kunnen plaats vinden. De meisjes zijn in veiligheid gebracht en de bordeelhoudster is gearresteerd. Free a Girl is trots op de samenwerking van de partnerorganisatie en de politie.

25 januari: Twee van onze partnerorganisaties uit India hebben succesvolle bevrijdingsacties uitgevoerd, in Palghar en Amalner. Amalner is een stad waar onze collega’s voor het eerst onderzoek naar kinderprostitutie hebben uitgevoerd en helaas is het ook hier nodig om in te grijpen.

In totaal zijn er drie verdachten gearresteerd en zijn er zeven meisjes bevrijd uit de gedwongen prostitutie. Free a Girl is opgelucht dat deze meisjes in veiligheid zijn gebracht en nu de benodigde hulp ontvangen.

6 januari: Twee van onze partnerorganisaties uit India hebben eind 2016 nog vier succesvolle bevrijdingsacties uitgevoerd. In totaal zijn er 5 meisjes bevrijd uit de gedwongen prostitutie. Twee acties vonden plaats in Mysore, een in Nagpur en de laatste in Gokak. In totaal zijn zes verdachten gearresteerd.

Wij zijn trots op het goede werk van onze collega’s en opgelucht dat deze meisjes in veiligheid zijn gebracht.

16 december: Het undercoverteam van Free a Girl ontdekte dat twee meisjes waren vervoerd naar Mysore, India en werden vastgehouden in een huis van een mensenhandelaar. Het huis is door ons team een week lang nauwlettend in de gaten gehouden en na een sterke bevestiging van de lokale politie heeft de bevrijdingsactie plaatsgevonden.

De twee meisjes zijn opgevangen bij onze partnerorganisatie en krijgen de nodige hulp. Het onderzoek naar de verdachten is gaande en zij zitten nu in voorlopige hechtenis vast.

10 december: Ons undercover team in Mumbai verkreeg informatie over Lochan*, een man die jonge meisjes aanbood voor prostitutie. Het team deed zich voor als klant en is de mensenhandelaar gaan bezoeken. Het vertrouwen werd gewonnen en er werden diverse meisje aangeboden.

Er werd gevraagd of hij ook maagden kon aanbieden en Lochan bevestigde dit. Na uitvoerig onderzoek en een zogenaamde afspraak met een maagd heeft ons team, samen met de politie, het meisje bevrijd. Ze bleek slecht 15 jaar te zijn. Het meisje is in veiligheid gebracht en de verdachte is gearresteerd.

15 november: Een informant kwam een mensenhandelaar op het spoor. Hij bleek een meisje vast te houden en mishandelde haar. Het meisje zou aan een bordeelhouder worden doorverkocht. De informant wist onze partner op tijd in te lichten waarna het undercover onderzoek is gestart. Met voldoende bewijs is de politie geïnformeerd en de succesvolle bevrijdingsactie volgde.

Het meisje is opgevangen en krijgt de hulp die zij nodig heeft. Er loopt een onderzoek naar twee verdachten die tijdens de actie op de vlucht zijn geslagen. Twee andere verdachten zijn gearresteerd. 

18 oktober: Normaal gesproken informeren wij de politie, wanneer uit onderzoek blijkt dat er meisjes seksueel worden uitgebuit. De politie helpt vervolgens bij de bevrijding.

Nu heeft de politie ons ingeschakeld om hen te assisteren. In de Indiase stad Nagpur zijn twee jonge meisjes bevrijd uit een bordeel en twee bordeelhouders zijn gearresteerd.

De meisjes zijn opgevangen en onze social workers zijn aan het inventariseren of, na de benodigde zorg, hun thuissituatie veilig genoeg is om terug te keren.

30 september: Ons undercoverteam heeft een pooier benaderd en gevraagd of er jonge meisjes beschikbaar waren voor seks. Na paar weken zijn er twee meisjes aangeboden voor 20.000 RS (ongeveer € 270) per meisje. Er werd een afspraak gemaakt met de pooier. Eenmaal bij de meisjes is er een signaal afgegeven aan ons bevrijdingsteam en de politie, die in de buurt waren opgesteld. De meisjes zijn bevrijdt uit de klauwen van de aanwezige pooiers en de politie heeft drie arrestaties kunnen verrichten.

16 september: 
Onze undercover onderzoekers hebben een minderjarig meisje aangetroffen in een bordeel in de Red Light area van Nagpur, India. De politie werd vervolgens geïnformeerd maar deze tip kwam ook terecht bij de bordeelhouder. Zij was extra alert maar het bevrijdingsteam en de politie zijn er voor gegaan. Tijdens de inval over vier verdiepingen zijn er uiteindelijk drie meisjes gevonden. Zij waren verstopt in de keuken achter een kastje. Na bevrijding zijn ze in veiligheid gebracht in een opvanghuis. De politie heeft de bordeelhouder kunnen arresteren.

29 augustus: Onze partner informeerde de politie de aanwezigheid van minderjarige meisjes in een bordeel in het Red Light gebied van Shahada, India. Samen met de politie is onze partner het bordeel binnengevallen en heeft twee meisjes bevrijd. De politie heeft de bordeelhouder en een klant gearresteerd.

De twee meisjes zijn in een opvanghuis geplaatst en krijgen medisch onderzoek. Onze maatschappelijk werker reist af naar de woonplaatsen van de meisjes om onderzoek te doen naar hun thuissituatie en om te bepalen of het veilig is terug te keren.

16 augustus: Na een uitgebreid onderzoek is onze Thaise partner, samen met de Department of Special Investigation (DSI), politie en militairen, drie bordelen in de provincie Nong Khai binnengevallen. De bordelen zagen op het oog uit als reguliere entertainment locaties, echter werden er 9 meisjes tot prostitutie gedwongen. Twee meisjes komen uit Laos en zeven dragen de Thaise nationaliteit.

Arrestaties

De politie heeft 5 verdachten gearresteerd, onder wie de eigenaar van de bordelen, en het juridische proces is gestart. Wij zijn trots op de bevrijding van deze 9 meisjes.

11 augustus: Een meisje uit Mysore en een meisje uit West Bengalen zijn door het team van Free a Girl uit de gedwongen prostitutie bevrijd. Het jongste meisje (14) zei tijdens undercover onderzoek dat ze 19 jaar was. Nadat duidelijk was te zien dat dit niet het geval was, is de politie ingeschakeld en heeft de succesvolle bevrijdingsactie plaatsgevonden. Twee verdachten zijn opgepakt en de meisjes zijn overgedragen aan de Child Welfare Committee van Mysore India. Trots!

10 augustus: Toen een informant er achter kwam dat er in een lodge in Mumbai een heel jong meisje werd ingezet voor seks, zijn onze collega’s geïnformeerd en in actie gekomen. Samen met de Anti Human Trafficking Unit van de politie is het meisje verlost van de manager van de lodge, die het haar aan klanten aanbod.
Onze maatschappelijke werkers hebben zich over het meisje ontfermd en hebben later naar de overheidsopvang gebracht. De verdachte is opgepakt. Wij zijn opgelucht dat het meisjes in veiligheid is gebracht en trots op ons team!

2 augustus: Onze collega’s in India struinen pro-actief bordelen af om minderjarige meisjes op te sporen. Tegenwoordig tipt de politie ook met regelmaat. Zo ook vorige week.

De tip leidde naar een bordeel waar eerder Reema is bevrijd, zie http://tinyurl.com/zoy8w8o. Het meisje dat is gevonden was verwond en zat onder de blauwe plekken. Ze is pas 13 jaar maar had een fake ID bewijs van de bordeelhouder gekregen. Vrijdag is ze bevrijd en naar de overheidsopvang gebracht, waar onze social workers haar bezoeken.

De bordeelhouder is gearresteerd vanwege haar betrokkenheid in het prostitueren van minderjarigen.

4 juli: Afgelopen vrijdag heeft onze partner in Thailand een succesvolle bevrijdingsactie uitgevoerd. Tijdens de actie zijn 9 meisjes bevrijd die werden gedwongen tot prostitutie in het uitgaanscentrum van Nongkhai. Er zijn ook 5 arrestaties verricht en de uitgaansgelegenheden waar de meisjes zijn gevonden, zijn gesloten. Trots op onze partner en dankbaar voor deze succesvolle bevrijding.

29 juni: Afgelopen zaterdag heeft onze partner een succesvolle bevrijdingsactie uitgevoerd in Nerul India. In samenwerking met de politie zijn 10 meisjes bevrijd die werden gedwongen tot prostitutie. Er is 1 arrestatie verricht. Dankbaar voor deze bevrijding.

20 juni: Toen onze partner minderjarige meisjes op het spoor is gekomen in het Red Light gebied van Gadchiroli in India hebben zij de politie ingelicht. Door de goede samenwerking hebben zij het gebied kunnen doorzoeken en zijn er 6 jonge meisjes uit de gedwongen prostitutie bevrijd. Er zijn 7 verdachten opgepakt, waaronder pooiers en bordeelhouders. Deze zaak valt onder de Immoral Traffic Prevention Act (PITA) en tevens de eerste uit dit district. Trots en opgelucht dat de meisjes in veiligheid zijn gebracht.

18 mei: Vandaag heeft de politie ons bevrijdingsteam gevraagd te assisteren bij de ontruiming van een bordeel in Mumbai. In het bordeel werden 4 meisjes vastgehouden en aangeboden aan hun klanten. Tijdens de inval zijn twee pooiers gearresteerd en zijn de meisjes in veiligheid gebracht. Trots dat de politie ons heeft benaderd voor assistentie en vooral opgelucht dat de meisjes zijn bevrijd. #freeagirl #india

10 mei: Na acht weken proberen is het ons bevrijdingsteam gelukt om in Chandrapu (India) een bordeel in te vallen waar een jong meisje werd vastgehouden. Na aandringen bij de hogere officieren heeft de politie uiteindelijk de inval begeleid. Zonder politie is het niet mogelijk een bevrijdingsactie uit te voeren.

Terwijl de politie het bordeel binnenstormde heeft onze investigator zich ontfermt over het meisje en zij is bevrijd uit de hel van gedwongen prostitutie. De politie beeft 4 bordeelhouders gearresteerd. Wij zijn enorm trots op ons volhardende team! 

21 april: Een rescue team heeft in India een succesvolle bevrijdingsactie uitgevoerd. In Mysore zijn er 2 meisjes bevrijd uit de gedwongen prostitutie. De politie heeft de actie begeleid en in totaal zijn er 6 arrestaties verricht. Trots op de inzet van alle betrokkenen.

8 april: In Mysore India heeft ons rescue team 7 meisjes uit bordelen kunnen bevrijden. Vier verdachten zijn aangehouden door de politie. De meisjes worden opgevangen en worden door onze lokale partners geholpen met het vervolgtraject inclusief juridische ondersteuning.

Een tweede team heeft 3 meisjes uit de gedwongen prostitutie bevrijd. Tijdens de inval is de bordeelhouder in voorlopige hechtenis genomen. Trots op deze twee succesvolle bevrijdingsacties.

6 maart: Ons bevrijdingsteam heeft 3 jonge meisjes bevrijd uit de handen van hun pooier. De vrouw, die de meisjes achter slot en grendel vasthield in een privéwoning in Mumbai, is door de politie opgepakt. De meisjes werden op aanvraag aan klanten aangeboden. Trots op het werk van ons team en dat de meisjes bevrijd zijn.

29 februari: Onze collega’s hebben een netwerk van mensenhandelaren in het zuiden van India onderschept. De mensenhandelaren hebben het gemunt op minderjarige meisjes uit eenoudergezinnen. Ze zijn via  Facebook en WhatsApp benaderd om vriendschappen aan te gaan, echter bleek de intentie anders… De meisjes zijn gebruikt voor commerciële seksuele activiteiten.

Een andere manier van benadering door het netwerk is verlopen via scholen. De verdachten uit het netwerk – veelal jonge vrouwen – houden zich op rond scholen, komen in contact met de minderjarige meisjes en doen zich voor als een nieuwe vriendin. Uiteindelijk zijn ze naar parken, hotels en privéwoningen gebracht, waar zij onder dwang seks moesten hebben.

De grootte van de groep meisjes die binnen dit netwerk commercieel seksueel zijn uitgebuit is nog niet bekend maar er zijn nu 6 meisjes bevrijd uit dit netwerk. De hoofdverdachte is gearresteerd, het juridische proces is gestart en onderzoek naar meer verdachten uit het netwerk is gaande. Trots!

24 februari: Door verschillende bevrijdingsteams zijn er in Mumbai en Pune 16 meisjes bevrijd uit de gedwongen prostitutie. Zij werden zowel in bordelen, hotels en privéwoningen vastgehouden en commercieel seksueel uitgebuit. De 16 meisjes zijn in veiligheid gebracht. Zij krijgen medische verzorging, de leeftijd wordt verifieert en onderzoek naar hun achtergrond is gaande. De arrestanten worden voor verder verhoor vastgehouden Trots op onze collega’s dat zij met veel moeite en tegenslagen volhardend doorgaan met onze strijd.

17 februari: Vorige week hebben onze collega’s in India samen met de anti-human trafficking unit een meisje van tien jaar bevrijd uit een woning, die daar door haar tante werd vastgehouden en op het punt stond door haar verkocht te worden aan een bordeel.

De moeder van het meisje was na het overlijden van haar man hertrouwd. In de nieuwe gezinssituatie was geen plaats voor haar en het meisje werd daarom onder gebracht bij haar oma in Bangladesh. Na enige tijd werd het meisje vanuit het huis van oma door haar tante ontvoerd en meegenomen naar Mumbai om daar verhandeld te worden.

Met deze informatie is oma naar de politie gegaan, waarop een zoekactie door onze straatinformanten en onderzoeksteams werd opgetuigd. Het meisje werd al snel getraceerd en kon diezelfde dag nog bevrijd worden.

Tros dat we hebben voorkomen dat een meisje gedwongen zou worden tot prostitutie in een van de vele bordelen in India.

16 februari: Gistermiddag hebben onze Indiase collega’s samen met de politie een jongen (9 jaar) en een meisje (6 jaar) bevrijd uit een woning.

Een paar dagen daarvoor waren zij samen met hun moeder (22 jaar) verhandeld door twee traffickers. Moeder was verkocht aan een bordeel. Haar kinderen werden in een woning elders vastgehouden door de twee mannen, zodat zij beide kinderen op een later moment tegen een goede prijs konden verkopen aan een bordeel. In de woning hebben de mannen het 6-jarige meisje verschillende malen verkracht.

De moeder wist al snel te ontsnappen uit het bordeel en lichtte onze collega’s en de politie in. Na inzet van onze straatinformanten, kwam ons bevrijdingsteam de kinderen op het spoor, waarna zij direct overgingen tot een inval in de woning. Beide mannen worden vastgehouden voor verder verhoor.

Moeder is inmiddels herenigd met haar kinderen en ze worden nu opgevangen in ons opvanghuis en krijgen medische zorg en trauma counseling.

Trots op het snelle handelen van ons bevrijdingsteam.

24 januari: Gisteravond hebben onze collega’s in India in samenwerking met de politie een inval gedaan in een bordeel. Hierbij zijn 13 meisjes bevrijd en 14 arrestaties verricht. Onder de arrestanten bevinden zich de bordeeleigenaar, de bordeelmanager, 6 pooiers en 6 klanten, die allen binnen enkele dagen voor het gerecht zullen verschijnen.

De meisjes, afkomstig uit de Indiase deelstaat West-Bengalen en Bangladesh, worden opgevangen, krijgen medische zorg en trauma counseling. Het jongste slachtoffer is 15 jaar.

Dankbaar dat de jonge meisjes weer in vrijheid zijn zonder seksueel geweld en trots dat er ditmaal ook klanten zijn opgepakt, die vaak vrijuit gaan vanwege gebrek aan bewijs.

18 januari:  Nadat uit undercover onderzoek bleek dat er in een bordeel in Neemuch een jong meisje werd vastgehouden en gedwongen tot prostitutie, hebben onze collega’s actie ondernomen. Met de politie zijn ze het gebouw binnengevallen en het meisje bevrijd. De bordeelhouder is gearresteerd.

In een berucht Red Light District in Meerut hebben onze collega’s, samen met de politie, diverse bordelen doorzocht. Hierbij zijn 5 meisjes bevrijd en heeft de politie een verdachte gearresteerd.

Trots op harde werk en het resultaat!

7 januari: Gisteravond hebben onze collega’s wederom een succesvolle bevrijdingsactie uitgevoerd. Samen met de politie zijn ze een bordeel in het Red Light District van Pune binnengevallen. Er zijn 3 meisjes bevrijd, afkomstig uit Bangladesh en West-Bengalen. Twee bordeelhouders zijn gearresteerd. Trots!

4 januari: Tijdens 3 bevrijdingsacties zijn 7 meisjes bevrijd.

1. Onze Indiase collega’s ontvingen de melding dat een meisje in de auto was gestapt bij twee onbekende mannen. Na onderzoek bleek dat deze personen onderdeel waren van een mensenhandelnetwerk, dat meisjes verhandeld tussen Mysore, Bangalore en Chennai om hen vervolgens commercieel seksueel te exploiteren.

Ons onderzoeksteam heeft binnen een week aan de hand van mobiele telefoongesprekken het meisje weten op te sporen. In samenwerking met de politie heeft ons bevrijdingsteam het meisje bevrijd. Het meisje was een goede baan in een restaurant aangeboden, maar werd verkocht aan een bordeel. Ondertussen is het meisje terug bij haar familie.
Resultaat: 1 meisjes bevrijd – 2 verdachten gearresteerd

2. Ons onderzoeksteam in India kwam een lodge op het spoor, dat dienst deed als bordeel. Na ruim een week undercover onderzoek kwamen zij er achter dat daar twee meisjes werden vastgehouden en gedwongen tot prostitutie.

Ons bevrijdingsteam heeft vervolgens samen met de politie een inval gedaan, waarbij de meisjes werden bevrijd en de logde manager en de klanten werden gearresteerd voor verder verhoor. De meisjes worden nu opgevangen en krijgen medische zorg en trauma behandeling.
Resultaat: 2 meisjes bevrijd – 3 verdachten gearresteerd

3. Onze straatinformanten in India ontdekten enkele dagen geleden een escort service, die jonge meisjes naar een hotel brengt en dwingt tot prostitutie met hun klanten. Deze informatie hebben zij aan ons onderzoeksteam gegeven. Nadat het onderzoeksteam voldoende bewijsmateriaal had, is ons bevrijdingsteam in samenwerking met de politie het hotel binnen gevallen. Hierbij hebben zij de vier aanwezige meisjes kunnen bevrijden. De hotelmanager en drie pooiers zijn gearresteerd voor verder verhoor. De meisjes worden nu opgevangen en krijgen medische zorg en traumabehandeling.
Resultaat: 4 meisjes bevrijd – 4 verdachten gearresteerd

2015

19 december: Nadat onze Thaise collega’s voldoende bewijsmateriaal hadden gegenereerd, hebben zij gisteravond in samenwerking met een Special Taskforce 43 jonge meisjes bevrijd uit zeven bordelen. De meisjes werden vastgehouden en dagelijks gedwongen tot prostitutie. Het jongste meisje is 14 jaar.

Tijdens de inval zijn 6 verdachten van mensenhandel gearresteerd. Er wordt verder onderzoek gedaan naar de rol van de lokale autoriteiten, die verdacht worden van corruptie en medeplichtigheid aan de seksuele uitbuiting van de meisjes.

Het overgrote merendeel van de meisjes is verhandeld vanuit Laos. De bordelen van waaruit de meisjes zijn bevrijd, zijn gesitueerd aan de voet van de Khong river. Deze rivier vormt de natuurlijke grens tussen Laos en Thailand. Mensenhandelaren gebruiken regelmatig deze rivier om jonge meisjes Thailand binnen te smokkelen en hen te verkopen aan de bordelen.

Trots. Dankbaar. Verdrietig.

16 december: De recue teams van Free a Girl hebben in India twee succesvolle bevrijdingsacties uitgevoerd. In Ratlam zijn 4 meisjes uit een bordeel bevrijd, die werden gedwongen tot prostitutie. Twee vrouwen zijn gearresteerd op verdenking van pooierpraktijken.

In een resort in Mysore werden jonge meisjes naar gasten gebracht waar zij onder dwang seks mee moesten hebben. De lokale politie heeft vijf verdachten opgepakt en verder onderzoek loopt. Er zijn 6 meisjes door onze collega’s in veiligheid gebracht.

28 november: De lokale politie heeft assistentie gevraagd aan onze collega’s, om twee vermiste meisjes te vinden. Het vermoeden is dat ze worden vastgehouden in een bordeel en seksueel worden uitgebuit. Het onderzoek is gestart en op de aangegeven locatie is een jong meisje gevonden, echter niet degene waar ze naar op zoek zijn. Het onderzoeksteam doet er alles aan om de twee meisjes zo snel mogelijk te vinden. Het meisje dat wel is gevonden is uit het bordeel bevrijd en in veiligheid gebracht.

11 november: Onze collega’s in Thailand hebben samen met de Special Task Force tijdens een inval 40 meisjes bevrijd uit 11 karaokebars, die dienst deden als bordeel. Op deze locaties werden de meisjes, een aantal pas 15 jaar oud, gedwongen tot prostitutie. De daders zijn opgepakt voor verhoor en aangeklaagd voor mensenhandel en commerciële seksuele uitbuiting van minderjarigen.

Een hoge officier van de Anti Corruptie Commissie bemoeit zich er nu ook mee om te onderzoeken of de lokale autoriteiten zelf ook seksuele handelingen hebben verricht met de meisjes en of zij steekpenningen hebben aangenomen om niet in te grijpen. Trots op onze collega’s en dankbaar dat de meisjes in veiligheid zijn gebracht!

10 november: Onze partner in India heeft succesvolle bevrijdingsacties uitgevoerd in Nagpur en in Pune. In totaal zijn 3 meisjes bevrijd uit bordelen waar zij werden gedwongen tot prostitutie. Twee bordeelhouders zijn gearresteerd. De meisjes zijn overgebracht naar het opvanghuis.

Normaal gesproken schakelen wij de politie in om te assisteren tijdens rescue operations maar nu nam de politie contact op met ons om hen te helpen in Pune. Een bemoedigende actie! Trots op de goede samenwerking en de vrijheid van de meisjes.

1 november: Een van onze partners heeft in Mysore 4 meisjes uit de gedwongen prostitutie bevrijd. In deze stad is problematiek minder zichtbaar op straat waardoor onderzoek vaak langer duurt. Grote criminele netwerken maken het werk lastig en gevaarlijk.

Onze partner heeft dagenlang een beruchte pooier gevolgd. Hij bracht een meisje naar huizen en hotels waar zij seks moest hebben met klanten. Zijn dagelijkse routine is in kaart gebracht, de politie werd ingelicht en gaan posten bij een hotel. Toen de crimineel en het meisje uit het hotel kwamen lopen is hij gearresteerd, evenals de klant. Het meisje is naar de overheidsvang gebracht.

Uit nog een onderzoek zijn illegale praktijken van drie mensenhandelaren aan het licht gekomen. De drie runde samen een bordeel en meisjes werden aan lokale bordeelhouders verkocht. Meer dan tien dagen zijn de mensenhandelaren gevolgd en met voldoende bewijs heeft ons team, samen met de politie, een inval in het bordeel gedaan. Hierbij zijn 3 meisjes bevrijd die werden gedwongen tot prostitutie. De bordeelhouders en klanten zijn in hechtenis genomen en het juridisch proces is gestart.

Met deze twee bevrijdingsacties heeft Free a Girl sinds haar oprichting in 2008 meer dan 3.500 meisjes uit de gedwongen prostitutie bevrijd. En daar zijn we trots op.

1 november: Na drie dagen onderzoek in het Red Light district van Mumbai hebben onze collega’s 3 meisjes bevrijd uit de gedwongen prostitutie. De meisjes zijn eerder door een trafficker verkocht aan een pooier. De politie heeft twee daders gearresteerd. Trots op onze collega’s die dit werk verrichten, met gevaar voor eigen leven.

23 oktober: Vanmorgen heeft ons bevrijdingsteam een succesvolle inval gedaan in een bordeel in Pune. Met behulp van de politie hebben onze collega’s 3 meisjes die werden gedwongen tot prostitutie bevrijd. De bordeelhouder is gearresteerd en wordt verhoord. Trots op ons team en opgelucht dat de meisjes nu veilig zijn.

21 oktober: Ons team in Pune heeft samen met de politie een inval gedaan in een hotel. Uit onderzoek bleek dat er vijf meisjes opgesloten zaten in aparte kamers. Zij werden enkel uit hun kamer gehaald door hun pooiers wanneer gasten van het hotel naar meisjes vroegen, waarna zij gedwongen werden seks te hebben met hen. Er zijn meerdere daders gearresteerd, waaronder de manager van het hotel.

11 oktober: Ons team in India heeft tijdens onderzoek ontdekt dat een trafficker op frequente basis meisjes van het binnenland naar een specifiek hotel in de stad Mysore bracht. In het hotel moesten de meisjes onder dwang seks hebben met klanten. Met voldoende bewijs is de politie ingelicht en hebben onze collega’s 3 meisjes kunnen bevrijden uit hun vreselijke situatie. Er zijn 9 daders gearresteerd: de traffickers, de hoteleigenaar en manager en klanten. Wij zijn trots op ons team en heel blij dat de meisjes in goede handen zijn. En dat op Wereldmeisjesdag.

05 oktober: Onze collega’s hebben een succesvolle inval uitgevoerd in een bordeel in Delhi, India. Hierbij zijn 3 jonge meisjes bevrijd die werden gedwongen tot prostitutie. Vier verdachten die betrokken waren bij het uitbuiten van de meisjes zijn gearresteerd. Tijdens het onderzoek kwam ons rescue team erachter dat een van de meisjes uit Nepal was verhandeld. Na verificatie van haar gegevens bij onze partner in Kathmandu, bleek dat haar ouders het meisje enige tijd daarvoor als vermist hadden opgegeven. Wij zijn trots op de goede samenwerking tussen India en Nepal en hopen dat de meisjes snel naar huis kunnen.

30 september: In een woning in Thane zijn 5 meisjes bevrijd uit de handen van twee vrouwen die een prostitutienetwerk runde: een pooier en het hoofd van het netwerk. De pooier startte door één meisje werk met een goed salaris te beloven maar in plaats daarvan werd ze gedwongen tot prostitutie. Vervolgens moest het meisje van haar pooier haar vriendinnen in het prostitutienetwerk lokken, om ook hen onder dwang seks te laten hebben in de privéwoning. De 5 meisjes zijn dus bekenden van elkaar. Gelukkig zijn ze nu veilig, uit de handen van deze vreselijke mensen. Een traject van medische zorg en traumacounceling binnen de opvang is gestart.

29 september: Na meer dan een week een bordeel in Mahadevapura te hebben geobserveerd zijn onze collega’s samen met de politie het pand binnengevallen. Hier zaten onder meer topambtenaren te wachten tot zij aan de beurt waren voor seks. Seks met meisjes die hiervoor gedwongen werden. De politie heeft ambtenaren, die geen onbekenden van hen waren, en een pooier gearresteerd. De bevrijding van de meisjes en de arrestatie van deze topambtenaren heeft een maatschappelijk discussie op gang gebracht. Zowel op straat als in de lokale kranten wordt deze verschrikkelijke, inhumane daad besproken. Trots op onze collega’s voor hun volharding.

24 september: Een 13-jarig meisje uit Rajashtan India, is vrijdag tijdens een inval uit een bordeel in Miraj bevrijd. De politie kon het onderzoek en de bevrijdingsactie starten naar aanleiding van de verkregen informatie van onze collega’s. De bordeelhouder is gearresteerd.

1 september: Afgelopen weekend zijn collega’s op zoek gegaan naar een vermist meisje in Mumbai. In een bordeel bij de Kennedy Bridge hebben ze haar helaas niet gevonden maar wel twee andere meisjes. Beide meisjes, waarvan 1 minderjarig, zijn in het bordeel gedwongen tot prostitutie. Onze collega’s hebben de meisjes bevrijd en in veiligheid gebracht, waar we heel blij mee zijn. De zoektocht naar het vermiste meisjes gaat door.

24 augustus: Zaterdag heeft er wederom en succesvolle inval in plaatsgevonden. In het Red Light district van Pune (India) zijn twee meisje bevrijd en de bordeelhouder is gearresteerd. Het onderzoek naar deze zaak is in volle gang. Trots op onze team en erg blij dat deze twee meisjes in veiligheid zijn gebracht.

20 augustus: Collega’s in Mumbai kregen het bericht dat er een meisje uit Nepal was ontvoerd door een mensenhandelaar. Ons onderzoeksteam heeft het telefoonnummer van de mensenhandelaar kunnen traceren en hierdoor de man gevonden in Mumbai. Hij is een aantal dagen gevolgd om er achter te komen waar het vermiste meisje zou kunnen zijn. Na zes slapeloze nachten en hectische dagen van onderzoek was er voldoende bewijs dat zij in een privéwoning werd vastgehouden waarna de bevrijdingsactie is gestart. En met succes!

Een tweede succesvolle bevrijdingsactie vond gisteren plaats in Charkop Kandiwali. Na tips van informanten en grondig onderzoek van ons team zijn er twee meisjes bevrijd uit een privéwoning, die aldaar werden gedwongen tot prostitutie.

Weer drie meisjes in veiligheid en trots op het harde werk van onze collega’s in India!

9 augustus: Wederom goed nieuws uit India! Ons team heeft donderdag tijdens een inval in een bordeel in Wani twee meisjes bevrijd. Drie bordeelhouders en twee klanten zitten in voorlopige hechtenis.

En gisteravond heeft er een succesvolle bevrijdingsactie in Pune plaatsgevonden. Hierbij zijn twee meisjes bevrijd die in een massagesalon werden gedwongen tot prostitutie. Een verdachte is door de politie opgepakt.

Trots dat deze meisjes een betere toekomst tegemoet gaan.

6 augustus: Via een informant werd ons onderzoeksteam getipt dat er in een hotel jonge meisjes werden besteld via een underground escort circuit en werden gedwongen tot prostitutie. Na onderzoek zijn onze collega’s samen met de politie het hotel binnengevallen. Hierbij hebben zij 7 meisjes bevrijd en twee hotelmanagers gearresteerd. Twee verdachten van mensenhandel zijn nog voortvluchtig. Trots!

30 juli: Door het onafgebroken uitvoeren van bevrijdingsacties en onze inzet op het veroordeeld krijgen van mensenhandelaren, worden er steeds minder jonge meisjes in bordelen in Mumbai vastgehouden en gedwongen tot prostitutie.

Daarom onderzoeken wij ook andere steden en regio’s op misstanden rondom kinderprostitutie. Hierdoor hebben onze Indiase collega’s samen met de politie voor het eerst in Koregaon een succesvolle bevrijdingsactieuitgevoerd, waarbij twee minderjarige meisjes uit een bordeel zijn bevrijd en vijf bordeelhouders zijn gearresteerd. En dat op ‘World Day against Trafficking in Persons’. ‪#‎igivehope‬

21 juli: Ons bevrijdingsteam heeft in het Red Light District van Nagpur (India) 3 meisjes bevrijd uit een bordeel. Een eerdere poging mislukte toen het district werd gesloten doordat bordeelhouders lucht kregen van een mogelijke inval. Onze collega’s zijn volhouders en hebben de volgende dag alsnog de bevrijdingsactie, samen met de politie, met succes uitgevoerd. Er wordt gezocht naar de drie bordeelhouders voor arrestatie.

16 juli: Zojuist heeft er weer een succesvolle bevrijdingsactie plaatsgevonden, in het red light district in Budhwar Peth Pune. De twee meisjes komen oorspronkelijk uit Bangladesh en zijn verkocht aan het bordeel waar ze werden gedwongen tot prostitutie. Tijdens de inval is de bordeelhouder gevlucht. De politie is druk naar haar op zoek om haar spoedig te kunnen arresteren. Weer 2 meisjes in veiligheid gebracht, trots!

14 juli: Vandaag heeft een van onze Indiase bevrijdingsteams, samen met de politie in Pune, twee meisjes uit de gedwongen prostitutie bevrijd. De bordeelhouder is gearresteerd. Trots op deze succesvolle actie.

5 juli: Na enkele weken onderzoek kreeg ons bevrijdingsteam informatie over een resort in Mysore, waar drie meisjes uit Bangladesh en Noord-India werden vastgehouden. In het resort werden zij gedwongen om zich te prostitueren. Ook werden de meisjes op bestelling afgeleverd in de omringende hotels. De meisjes zijn bevrijd en twee verdachten van mensenhandel zijn gearresteerd.

Onze collega’s hebben later op de dag tevens een succesvolle inval in een bordeel in Madikeri uitgevoerd, waar zij twee jonge meisjes hebben bevrijd die waren opgesloten en werden gedwongen tot seks met klanten. Drie verdachten van mensenhandel zijn gearresteerd. De politie is nog een aantal verdachten op het spoor, die betrokken zijn bij de verhandeling van de meisjes.

1 juli: Gisteravond heeft ons bevrijdingsteam in India twee jonge meisjes, die vanuit Bangladesh waren verhandeld, bevrijd uit een lodge dat dienst deed als bordeel. De meisjes werden op deze locatie gedwongen zich te prostitueren. Drie verdachten van mensenhandel zijn gearresteerd.

Dit is onze eerste bevrijding in de landelijk gelegen deelstaat Gujarat in de stad Vapi. De stad ligt op een bekende smokkelroute, waar meisjes vanuit de omringende landen naar toe worden gebracht om vervolgens verkocht te worden aan bordelen in de grote steden zoals Mumbai, Delhi en Kolkata. Vanuit hetzelfde inzicht zullen wij ons ook richten op de stad Nagpur in de deelstaat Maharashtra. Deze keuze zorgt ervoor dat we eerder in het proces meisjes kunnen bevrijden.

27 – 28 juni: Dit weekend hebben onze collega’s in India in samenwerking met de politie drie bevrijdingsacties uitgevoerd, waarbij 58 meisjes zijn bevrijd.

Bevrijdingsactie 1

Ratlam – Sinds kort richten wij ons op het dorp Ratlam, waar meisjes van jongs af aan door de ‘Banchhara community’ worden opgeleid tot prostituee. Het hele dorp profiteert mee van de opbrengsten, die de meisjes genereren. Het is ons bevrijdingsteam gelukt om in deze samenleving te infiltreren en de eerste acht meisjes te bevrijden. Arrestaties: één bordeeleigenaar en één klant.

Bevrijdingsactie 2

Mumbai – Vanuit Bangladesh worden veel meisjes verhandeld naar India. Ze worden verkocht aan een bordeel of vastgehouden in een privé huizen. Onze collega’s kwamen een aantal van deze meisjes op het spoor en hebben tijdens een inval in een woonwijk 25 meisjes bevrijd, die werden vastgehouden en gedwongen tot prostitutie. Arrestaties: acht mensenhandelaren. Eén verdachte van mensenhandel is voortvluchtig.

Bevrijdingsactie 3

Vashi – Ons bevrijdingsteam heeft na enkele weken onderzoek een inval gedaan in een zogeheten ‘Stock room’. Vanuit deze locatie werden de voornamelijk uit Bangladesh afkomstige meisjes op bestelling afgeleverd aan klanten in hotels en guestrooms, waar zij onder dwang seks moesten hebben met klanten. Arrestaties: vier mensenhandelaren. Drie verdachten van mensenhandel zijn voortvluchtig.

26 juni: Vanmiddag hebben onze collega’s in India een succesvolle bevrijdingsactie uitgevoerd, waarbij 3 meisjes zijn bevrijd uiteen massagesalon. In de salon moesten zij klanten masseren. Vervolgens werden zij gedwongen tot seks. De manager van de salon en twee klanten zijn opgepakt en worden vastgehouden voor verder verhoor. Sinds onze oprichting hebben wij 3.407 meisjes bevrijd uit bordelen in Azië. Dankbaar en trots dat wij hebben bijdragen aan de vrijheid van al deze jonge meisjes!

08 juni: Zojuist heeft ons bevrijdingsteam in India twee succesvolle acties uitgevoerd, waarbij 14 meisjes zijn bevrijd uit een bordeel. Vijf verdachten van mensenhandel zijn opgepakt. Deze keer zijn er ook arrestaties verricht onder de aanwezige klanten, waarbij er 16 verdachten van seksueel misbruik van minderjarigen zijn gearresteerd. De bevrijdingsacties duurden vijf uur om deuren en muren naar twee verborgen bordeelhokken open te breken, waar de meisjes werden vastgehouden en gedwongen tot prostitutie. Zo blij, weer 14 meisjes in vrijheid.

03 juni: Onze bevrijdingsteams in India zijn niet te stoppen! Er zijn zojuist 3 meisjes bevrijd uit een bordeel, waar zij werden gedwongen tot prostitutie.

Ondanks dat de inval ging zoals gepland, is het helaas niet gelukt om de bordeelhouder te arresteren. Samen met de politie wordt nu naar haar gezocht. Twee klanten zijn wel gearresteerd op basis van verschillende aanklachten door de meisjes tegen hen. Zij worden nu vastgehouden voor verder verhoor. Dankbaar. Weer 3 meisjes in vrijheid. 

02 juni: Collega en hoofd van ons bevrijdingsteam in India, kreeg niet op tijd zijn visum om vandaag bij de start van onze jaarlijkse Lock me up – Free a Girl actie aanwezig te zijn. Nu weten wij waarom, want toeval bestaat niet…

Zojuist heeft hij samen met zijn team na twee eerdere mislukte pogingen 14 meisjes bevrijd uit een bordeel, waar zij werden gedwongen tot prostitutie. De bordeelhouder is gearresteerd en wordt vastgehouden voor verhoor.

Aan al onze collega’s die dagelijks met gevaar voor eigen leven jonge meisjes opsporen en bevrijden uit bordelen, wij zijn ongelofelijk trots op jullie. Weer 14 meisjes in vrijheid! 

01 juni: Na drie maanden onderzoek hebben onze Indiase collega’s samen met de politie een inval gedaan in een afgelegen boerderij, waar meisjes uit India en Bangladesh werden vastgehouden en gedwongen tot prostitutie.

Hiermee is een netwerk van mensenhandelaren opgerold, die meisjes uit afgelegen gebieden verhandelde en verkocht aan bordelen. Met de actie zijn 6 meisjes bevrijd. Zo trots.

18 mei: Afgelopen nacht hebben onze Indiase collega’s in het afgelegen dorpje Pipra Kapur een succesvolle bevrijdingsactie uitgevoerd, waarbij 17 minderjarige meisjes uit een bordeel zijn bevrijd.

15 dagen geleden ontvingen wij een vermissingsrapport van een van de slachtoffers. Met hulp van haar broer wist ons undercover team het meisje te traceren in deberuchte wijk Kushinagar.

Tijdens de inval werd het meisje gevonden en bevrijd. Bij toeval ontdekten onze collega’s de andere meisjes, die opgesloten zaten in verschillende hokken, waaronder een vader met zijn twee jonge dochters. Hij was zojuist bezig met de verkoop van de meisjes. De vader en twee invloedrijke mensenhandelaren zijn gearresteerd.

Dat is nog eens een goed begin van de week. Trots!

12 mei: Onze Indiase collega’s hebben vrijdag drie minderjarige meisjes bevrijd uit een bordeel in Sangli, Maharashtra. Dankzij de goede samenwerking tussen de lokale politie en het bevrijdingsteam konden de bordeelhouder en twee klanten gearresteerd worden. De meisjes worden nu opgevangen en gaan hopelijk een kansrijke toekomst tegemoet.

7 mei: Onze collega’s hebben een meisje uit een bordeel bevrijd in het Red Light District van Delhi. Na het overlijden van haar moeder werd het meisje een goede baan in de stad beloofd. In plaats van deze belofte werd zij verkocht aan een bordeel en gedwongen tot prostitutie. Nu is ze gelukkig weer veilig. Drie vrouwelijke bordeeleigenaren zijn gearresteerd. Trots op onze collega’s!

21 april: Onze collega’s hebben in het Red Light District van Allahabad India, 3 jonge meisjes uit een bordeel bevrijd. De meisjes werden gedwongen tot prostitutie door de bordeelhouder, die door de politie is gearresteerd. Trots op onze collega’s en blij dat deze meisjes weer vrij zijn.

15 april: Ons bevrijdingsteam heeft zojuist 16 jonge meisjes bevrijd uit een complex met lodges, waar zij werden vastgehouden en gedwongen tot prostitutie. De meisjes waren vanuit het hele land verhandeld naar deze locatie. Er zijn 6 arrestaties verricht. Ondanks dat er nog zo ontzettend veel meisjes hopen op hun bevrijding, zijn we voor deze 16 levens al zo dankbaar.

07 april: Ons bevrijdingsteam heeft in Wani India 3 jonge meisjes uit een bordeel bevrijd. Een eerdere inval mislukte doordat de bordeelhouder hiervan op de hoogte werd gebracht. Onze collega’s geven echter niet op en hebben de tweede poging succesvol verricht. Wij zijn trots dat deze meisjes niet meer worden gedwongen tot prostitutie.

26 maart: Gisteren hebben onze collega’s een succesvolle bevrijdingsactie uitgevoerd in een flat in Diva, Thane. Drie meisjes die daar werden gedwongen tot prostitutie zijn bevrijd en door onze partner in veiligheid gebracht. De pooier is gearresteerd. Super trots!

24 maart: Ons bevrijdingsteam in India heeft vier jonge meisjes bevrijd, die werden gedwongen tot prostitutie. Ze werden vastgehouden in een bordeel, dat vermomd was als kapsalon, en boven een restaurant gevestigd was. Meerdere dagen hebben onze collega’s in het restaurant de situatie geobserveerd. De laatste dag zagen zij dat er acht meisjes naar boven werden gebracht en niet terugkwamen. Tijdens de inval die daarop volgde, zijn er vier meisjes gevonden en bevrijd en drie bordeeleigenaren gearresteerd. Samen met de politie zijn onze collega’s opzoek naar de andere vier meisjes. Als hierover meer informatie bekend is, informeren wij jullie.

16 maart: Een meisje dat vanuit Nepal naar India is verhandeld, is zojuist door onze collega’s bevrijd uit een woning. Haar pooiers hielden het meisje daar vast en boden haar maagdelijkheid aan in ruil voor 150.000 Indiase roepies. De politie heeft de daders, twee mannen en twee vrouwen, gearresteerd. Wij zijn ontzettend blij dat het meisje is bevrijd nog voordat zij werd gedwongen tot prostitutie. En ook enorm trots op ons team, dat haar in veiligheid heeft gebracht.

14 maart: Onze teams in India zijn niet te stoppen! Vanmorgen hebben ze wederom een succesvolle inval gedaan in een bar, waar jonge meisjes werden verhandeld en aangeboden voor seks. Tijdens deze actie hebben zij 5 jonge meisjes kunnen bevrijden. Er staat hun nu een lange weg van traumabehandeling te wachten, maar zo blij dat ze weer in vrijheid zijn.

12 maart: Zojuist hebben onze bevrijdingsteams in India vier invallen gedaan om meisjes te bevrijden uit de gedwongen prostitutie.

In Pune en Thane zijn er 8 jonge meisjes bevrijd uit twee hotels, waar ze via een escort circuit aan klanten werden aangeboden.

In Agra zijn onze teams twee bordelen binnen gevallen en hebben daar 11 jonge meisjes bevrijd die daar werden vastgehouden.

Ook zijn er tal van arrestaties verricht, waaronder de aanhouding van vier mensenhandelaren en drie bordeeleigenaren.

Kortom: we zijn weer trots op onze Indiase collega’s die dag in dag uit hun nek uitsteken! Hun strijd speelt zich af in de rauwe criminele werkelijkheid van de straat, waar veel geld wordt verdiend aan de handel in hele jonge meisjes.

2 maart: Goed nieuws uit Thailand. Begin februari hebben onze Thaise collega’s tijdens drie verschillende acties 33 meisjes uit de gedwongen prostitutie bevrijd.

  • 3 meisjes uit Myanmar waren naar Bangkok verhandeld en werden vastgehouden in het huis van hun trafficker in afwachting om doorverkocht te worden. Een meisje dat eerder wist te ontsnappen uit zijn huis, informeerde onze collega’s over de situatie. Op basis van die getuigenis werd er een bevrijdingsactie opgezet.
  • 2 meisjes uit Thailand waren naar Maleisië verhandeld en daar gedwongen tot prostitutie in een hotel. De meisjes hadden twee mislukte vluchtpogingen gedaan. De derde keer was hun poging door hulp van onze collega’s succesvol.
  • 28 meisjes (3 uit Vietnam, 1 uit Laos, 24 uit Myanmar) zijn uit een karaokebar, dat dienst deed als bordeel, bevrijd. Onze collega’s waren getipt door een meisje, die vermoedde dat haar 16-jarige zusje was verhandeld en daar werd gedwongen tot prostitutie.

Wij zijn super blij dat er weer zoveel meisjes uit deze verschrikkelijke situaties zijn gehaald.

27 februari: Goed nieuws van een bevrijdingsteam in Vasai, India. Tijdens een inval in een lodge zijn gisteren 2 meisjes bevrijd die daar werden gedwongen tot prostitutie. De vrouwelijke mensenhandelaar is gearresteerd. Trots op onze collega’s.

25 februari: Vannacht heeft ons bevrijdingsteam in Bhiwandi (India) na enkele dagen undercover onderzoek twee meisjes bevrijd, die via een escort service in een hotel aan klanten werden aangeboden voor seks. Twee verdachten zijn gearresteerd. Weer twee meisjes in vrijheid. Zo dankbaar!

23 februari: Zojuist hoorden wij van ons bevrijdingsteam in Miraj (India) dat zij na diverse pogingen een 16-jarig meisje, die als ‘Honey’ door haar handelaar aan klanten werd aangeboden, uit een bordeel hebben bevrijd. Ondertussen wordt het slachtoffer opgevangen en krijgt zij trauma counseling. De mensenhandelaar is opgepakt. Trots!

10 februari: Onze Indiase collega’s zijn vandaag niet te stoppen. We krijgen net het bericht dat een van onze bevrijdingsteams in Lokmanya Nagar, een succesvolle inval heeft gedaan in een flat, waar 3 jonge meisjes aan klanten werden aangeboden en werden gedwongen tot prostitutie. De pooier is gearresteerd en wordt vastgehouden voor onderzoek. Trost!

10 februari: Een half uur geleden hebben onze collega’s in Buphwarpeth Pune (India) 3 jonge meisjes bevrijd uit een bordeel, waar ze werden gedwongen tot prostitutie. Zodra er arrestaties zijn verricht, zullen wij jullie direct informeren. Blij dat er weer drie meisjes in vrijheid zijn.

28 januari: Vannacht hebben onze collega’s in Ghodbandar Raod in Thane (India), 3 jonge meisjes bevrijd uit een hotelkamer, waar ze via een escortservice aan een klant werden aangeboden voor prostitutie. Deze klant was een van onze undercover collega’s, die samen met ons bevrijdingsteam de meisjes in veiligheid heeft gebracht. De hotelmanager is gearresteerd. De mensenhandelaren zijn gevlucht en helaas nog niet opgepakt.

22 januari: Zojuist hebben onze collega’s tijdens een drie uur durende mega-actie 41 meisjes bevrijd uit twee bordelen in Bombay, India. Eenenveertig meisjes! De mensenhandelaren en de bordeelhouders zijn gearresteerd. Zo trots. Zo dankbaar..

16 januari: Onze collega’s in India hebben zojuist tijdens een bevrijdingsactie een minderjarige meisje uit een bordeel bevrijd. De bordeeleigenaar is gearresteerd. We blijven doorgaan!

15 januari: Onze partner in Nepal heeft 4 minderjarige meisjes bevrijd uit de handen van mensenhandelaren. 2 meisjes zijn bevrijd uit een bordeel in Bihar (India) en de andere 2 meisjes zijn onderschept terwijl zij werden vervoerd van Nepal naar India. En daar zijn we trots op!

14 januari: Vorige week heeft onze partner een 16-jarig meisje bevrijd uit een bordeel in Allahabad (India). Tijdens deze bevrijding is de bordeeleigenaar opgepakt. We zijn supertrots op onze partner: dankzij hen is er weer een leven in vrijheid.

04 januari: Onze bevrijdingsteams zijn niet te stoppen! Zojuist hebben ze twee minderjarige meisjes uit een bordeel bevrijd. De bordeeleigenaar die hen gevangen hield, is gearresteerd. Ongelofelijk blij dat ook deze meisjes een nieuwe toekomst tegemoet gaan zonder seksueel geweld.

04 januari: Deze middag heeft ons bevrijdingsteam in India 5 meisjes bevrijd uit een bordeel in Meerut City, Uttar Pradesh. Hier werden ze vastgehouden en gedwongen tot prostitutie. De bordeelhouder is door de politie gearresteerd. We zijn erg trots op de inzet van het team. Weer 5 meisjes in vrijheid.

2014

30 december: Vannacht heeft ons bevrijdingsteam in Thane 11 meisjes bevrijd uit een bordeel, waar ze werden vastgehouden en gedwongen tot prostitutie. De mensenhandelaren zijn opgepakt voor verhoor. Weer 11 jonge levens in vrijheid. Trots op onze collega’s!

20 december: Zojuist heeft ons bevrijdingsteam in Thane (India) 3 jonge meisjes bevrijd uit een guesthouse, waar ze werden vastgehouden en gedwongen tot prostitutie. We zijn supertrots en dankbaar voor hun fantastische inzet. Weer 3 meisjes in vrijheid.

9 december: Vanmorgen heeft het bevrijdingsteam van onze partner 4 meisjes uit een bordeel in Thane Maharastra bevrijd. De bordeelhoudster is gearresteerd en verder onderzoek is gestart. Trots!

3 december: De bevrijdingsteams in India zijn niet te stoppen. Gisteravond hebben onze collega’s weer 3 meisjes bevrijd uit een bordeel in Mira Road (India). We zijn supertrots en dankbaar voor hun fantastische inzet. Weer 3 meisjes in vrijheid.

1 december: Teams uit verschillende steden hebben n.a.v. een vermissingsrapport de afgelopen periode een jong meisje opgespoord en dit weekend bevrijd uit een bordeel in een van de meest beruchte wijken. Zo trots!

28 november: Gister hebben onze collega’s in Pune (India) twee meisjes uit een bordeel bevrijd! Onze Indiase collega’s zijn niet te stoppen, want vannacht hebben hebben zij in  Thane (India) ook een succesvolle bevrijdingsactie uitgevoerd, waarbij twee minderjarige meisjes uit een bordeel zijn bevrijd. Hier zijn drie mensenhandelaren aangehouden, die momenteel worden verhoord. Trots! Weer vier jonge levens in vrijheid.

19 november: Zojuist hebben onze collega’s in India een succesvolle bevrijdingsactie uitgevoerd, waarbij een jong meisje uit een bordeelhokje is bevrijd. De eigenaresse van het bordeel is aangehouden en wordt momenteel verhoord. Trots! Weer een meisje in vrijheid.

15 november: Vannacht heeft onze partner een succesvolle bevrijdingsactie uitgevoerd. In de red light area in Mumbai zijn 6 meisjes bevrijd en 2 verdachten van mensenhandel opgepakt. We zijn trots op onze collega’s en bijzonder blij dat de meisjes hun gevangenschap in het bordeel hebben overleefd.

10 november: Afgelopen weekend heeft onze partner twee succesvolle bevrijdingsacties uitgevoerd. In de Red Light area in Delhi zijn 5 meisjes bevrijd en 2 verdachten van mensenhandel opgepakt. In Mumbai heeft het team 14 meisjes uit de gedwongen prostitutie kunnen bevrijden. Wij zijn super trots op iedereen hieraan heeft bijgedragen.

5 november: Zojuist hebben onze collega’s in India, bij Mira Road, twee jonge meisjes bevrijd uit een bordeel. Vier verdachten van mensenhandel zijn opgepakt. En daar zijn we trots op!

27 oktober: Afgelopen vrijdag zijn 3 Thaise meisjes uit een bordeel in Zuid-Korea bevrijd. De meisjes werd een baan als serveerster in een restaurant beloofd, maar bij aankomst werden ze gedwongen om seks te hebben met minimaal 70 mannen om hun reiskosten terug te betalen.

De bevrijding vond plaats dankzij de fantastische en grenzeloze samenwerking tussen onze Thaise partner en het Korean Women Migrants Human Rights Center. Trots!

15 oktober: Vannacht hebben onze Thaise collega’s een succesvolle bevrijdingsactie uitgevoerd in een massagesalon. De meisjes, afkomstig uit Laos, werden daar vastgehouden en met veel geweld gedwongen tot prostitutie. De 2 managers van de salon en de pooier zijn opgepakt. En daar zijn wij trots op!

11 oktober: In samenwerking met de lokale politie heeft onze partner een meisje uit een bordeel in Nagpur, India bevrijd! De eigenaresse van het bordeel is gearresteerd en wordt beschuldigd van mensenhandel en het gedwongen prostitueren van een minderjarige. Trots op onze partner en super goed nieuws op Wereldmeisjesdag.

06 oktober: Gisteravond heeft onze Thaise partner een succesvolle bevrijdingsactie uitgevoerd in een karaokebar. De 9 meisjes, afkomstig uit China en Birma, werden daar vastgehouden en gedwongen tot prostitutie. De manager van de bar is gearresteerd en de zaak wordt onderzocht. Goed gedaan en wij zijn heel trots!

22 september: Vandaag heeft er wederom een succesvolle bevrijdingsactie plaatsgevonden in een bordeel in Kamathipura, India. Er zijn 10 meisjes bevrijd en 4 mensen zijn gearresteerd, onder wie pooiers en de manager van het bordeel. Onze partners zijn niet te stoppen, super trots!

20 september: Onze partnerorganisatie heeft zojuist een meisje bevrijd uit een bordeel in een berucht red light district. Ook heeft het bevrijdingsteam drie jonge meisjes kunnen bevrijden, die via een escortbureau werden aangeboden aan de elite en gedwongen tot prostitutie. Trots op onze collega’s!

17 september: Gisteren heeft het bevrijdingsteam in een bar en een guesthouse 18 meisjes bevrijd die seksueel werden uitgebuit. De pooiers en de eigenaren van de twee locaties in Bhiwandi (India) zijn gearresteerd. Trots!

16 september: Zojuist heeft onze partnerorganisatie 4 meisjes bevrijd uit een bordeel in Pune. Onze teams zijn niet te stoppen! Sterker nog: vanmiddag wordt er nog een inval gedaan. We houden je op de hoogte.

15 september: In samenwerking met de lokale politie heeft onze partner 19 meisjes bevrijd in New Delhi.  Zij werden in een huis vastgehouden totdat ze verhandeld zouden worden voor prostitutiedoeleinden. Hiermee hebben we voorkomen dat deze meisjeslevens zouden worden verwoest. En daar zijn we trots op!

13 september: Vandaag hebben onze collega’s in Mumbai weer 5 meisjes bevrijd uit de prostitutie en 2 pooiers laten oppakken. De juridische procedure is direct opgestart want Free a Girl gelooft in de preventieve werking van de veroordeling van de daders.

11 september: Onze partnerorganisatie in India heeft zojuist twee succesvolle bevrijdingsacties uitgevoerd. Hierbij zijn twee heel jonge meisjes bevrijd uit een bordeel. Vandaag is de dag dat zij aan een nieuw leven kunnen beginnen zonder misbruik en in vrijheid. En daar zijn we trots op!

20 augustus: Onze partnerorganisatie in Thailand heeft, samen met de politie en een legereenheid, twee succesvolle bevrijdingsoperaties uitgevoerd. Hierbij zijn 30 meisjes bevrijd uit karaokebars, waar zij gedwongen werden tot prostitutie. De acties waren het gevolg op een melding van een van de ouders.

Een van de meisjes vertelde dat zij werd gedwongen haar maagdelijkheid te verkopen om nieuwe klanten aan te trekken. De meisjes werden van de ene naar de andere bar gebracht om zich non-stop te prostitueren. Wij zijn trots op onze partner en dankbaar dat wij ook deze meisjes hebben kunnen bevrijden!

13 augustus : Vandaag hebben twee van onze Indiase partners 11 meisjes bevrijd uit verschillende bordelen. Bovendien zijn er 7 verdachten gearresteerd. We zijn erg trots op onze collega’s die met gevaar voor eigen leven deze meisjes hun vrijheid hebben teruggegeven en blijven strijden tegen deze enorme schending van kinderrechten.

04 augustus: Door een mega inval zijn er 40 meisjes bevrijd door onze Thaise partner. De meisjes waren verhandeld en verkocht voor de prostitutie. Zij werden vastgehouden in een hotel en meerdere karaokebars. In samenwerking met de politie zijn er zeven verdachten opgepakt. En daar zijn we trots op!

25 juli: Onze teams in India zijn niet te stoppen! Na een 3 uur durende bevrijdingsactie, zijn zojuist 12 meisjes bevrijd uit het Shreya Guesthouse bordeel. Zowel de mensenhandelaren als de klanten zijn gearresteerd. En daar zijn we wederom meer dan trots op!

25 juli: Onze Indiase partnerorganisatie heeft in samenwerking met de politie vier meisjes bevrijd uit een lodge. De twee vrouwen die de meisjes voor kinderprostitutie vasthielden zijn gearresteerd.

21 juli: Onze partner in India heeft zojuist samen met de politie de 16-jarige Meena bevrijd. Ze was opgesloten in een bordeelhok en lag op een matje, niet in staat om te lopen. De bordeelhoudster is gearresteerd. Ons hart gaat uit naar het meisje…

11 juli: Deze week heeft het rescue team van onze partner in India een Nepalees meisje kunnen bevrijden uit een bordeel. Onze partner uit Nepal informeerde hen over de vermissing van het meisje en zij kwamen direct in actie. Wij zijn trots op deze succesvolle, grensoverschrijdende samenwerking.

07 juli: Deze week heeft het rescue team van onze partner in India een Nepalees meisje kunnen bevrijden uit een bordeel. Onze partner uit Nepal informeerde hen over de vermissing van het meisje en zij kwamen direct in actie. Wij zijn trots op deze succesvolle, grensoverschrijdende samenwerking.

01 juli: Onze partnerorganisatie in India heeft 5 meisjes bevrijd uit het Diamond guesthouse. Na een twee uur durende actie vond het team de meisjes in een verborgen cel achter de WC-muur.

26 juni: Onze partner in Thailand heeft 5 meisjes uit een bordeel in Maleisië bevrijd. De meisjes zijn afkomst uit Thailand, Vietnam en Laos. Helaas zijn de de daders tot op heden nog niet opgepakt maar onze partner zit er bovenop. Hopelijk snel meer nieuws hierover.

19 juni: Vandaag zijn er, in samenwerking met de lokale politie, 5 meisjes bevrijd door onze partnerorganisatie in India.  Ze werden vastgehouden in een verborgen ruimte in een bordeel.

10 juni: Het rescueteam in India heeft in het Meergunj Red Light District 12 meisjes uit een bordeel bevrijd, waarvan 5 minderjarig.

09 juni: Onze partner uit Thailand heeft 18 meisjes uit Laos bevrijd uit een Thais bordeel. De daders zijn opgepakt.

02 juni: Onze Indiase partner heeft ook een succesvolle bevrijdingsactie kunnen uitvoeren. Met behulp van de lokale politie zijn er in totaal 14 meisjes bevrijd waarvan 5 minderjarig. Ze werden in een wand bij het toilet verborgen gehouden. De daders zijn opgepakt.