Aardbeving Nepal

Zondag 3 mei

Kinderen die door de aardbeving in Nepal wees zijn geworden en een verhoogde kans lopen te worden verhandeld, verblijven veilig in het opvanghuis. Ook vandaag gaan onze collega’s verder met het verstrekken van noodhulp. Pakketen met tenten, kleding en eten worden verspreid over honderden gezinnen, om anderhalve week te kunnen overleven.

Maiti 2 Maiti 1 Maiti 3

Zaterdag 2 mei

In heel Kathmandu liggen bergen puin. De aardschokken lieten angstaanjagend brede scheuren in het wegdek achter. Doordat de infrastructuur grotendeels is verwoest, hebben veel mensen gebrek aan voedsel en water. Slachtoffers worden ingepakt in doeken om later op de dag langs de rivier te worden gecremeerd. www.giro555.nl

05-02-2015 Aardbeving NG 1

05-02-2015 Aardbeving NG 4 05-02-2015 Aardbeving NG 2 05-02-2015 Aardbeving NG 3

Bron: National Geographic

Vrijdag 1 mei

“I am going to take 200 more girls in my shelter home, who been orphaned by this disaster. These girls are most vulnerable. Maybe they will be trafficked, anything. I will take as many as I can.”, aldus onze partner in Nepal. Trost op haar enorme inzet!

Donderdag 30 april

HELP JE MEE?

Zes dagen na de aardbeving in Nepal zijn steeds meer mensen de wanhoop nabij. Duizenden mensen waaronder veel kinderen slapen buiten op straat of in geïmproviseerde tentenkampen. De aardbeving heeft een van de armste landen ter wereld in het hart geraakt. Er is dringend behoefte aan medische zorg en opvang.

Noodhulp
Onze collega’s in Nepal zijn begonnen met de opvang van kinderen die dakloos zijn geworden door de aardbeving. Deze kwetsbare groep loopt zeker nu een verhoogde kans om slachtoffer te worden van mensenhandel. Zo is deze jonge moeder met haar zeven dagen oude baby zojuist binnengekomen in het opvanghuis.

04-30-2015 Opvang Maiti 1 04-30-2015 Opvang Maiti 2

Maandag 27 april

Dit zijn de eerste beelden uit ons opvanghuis in Kathmandu na de aardbeving. De meisjes zijn bang en erg moe. Onze collega’s doen er alles aan om hen zoveel als mogelijk een veilig gevoel te geven.

04-27-2015 3 04-27-2015 1 04-27-2015 2

Zondag 26 april

Zojuist is er weer contact geweest met onze collega’s in Kathmandu. Omdat er diverse naschokken waren voorspeld, hebben de meisjes in de open lucht geslapen. Ze werden hierdoor bang, koud en nat wakker. De prijs van rijst is verdrievoudigd en het dodental stijgt. Een dag na de zware aardbeving wordt pijnlijk duidelijk wat de schade is.

Boom

Zaterdag 25 april

Zojuist hebben wij contact gehad met Kathmandu. Een aardbeving van 7.9 op de schaal van Richter heeft Nepal zwaar getroffen. De meisjes zijn erg overstuur, maar gelukkig samen met onze collega’s veilig in ons opvanghuis. Onze gedachten gaan uit naar Nepal en haar inwoners.

Nepal 1