90 meisjes bevrijd door mega inval ‘dansbar’

2 mei, India – Mumbai

Bij een inval in de Kapal bar in Mumbai zijn 90 meisjes bevrijd, waarvan er minstens 32 minderjarig zijn. In de bar moesten de meisjes met klanten dansen en werden ze gedwongen tot prostitutie in de aangrenzende lodge.

Op eerdere meldingen over de situatie in de Kapal bar en de aangrenzende lodge is geen actie ondernomen door de Navi Mumbai police. Na een klacht bij de directeur generaal werd een andere politie-eenheid ingezet. Deze zette afgelopen donderdag een bevrijdingsactie op in samenwerking met twee NGO’s, waaronder onze Indiase partnerorganisatie Free a Child.

Bij de inval werd ook goud en 1.6 crore rupees (ongeveer 226.000 euro) aangetroffen. De eigenaar van de Kapal bar en lodge is opgepakt en de mogelijke betrokkenheid van de lokale politie eenheid wordt momenteel onderzocht.

De bevrijde meisjes zijn ondergebracht in verschillende opvanghuizen. 20 meisjes vonden onderdak bij een andere partnerorganisatie van Stop Kindermisbruik. Vanwege onvoldoende capaciteit, zijn de overige 70 meisjes geplaatst in opvanghuizen van de overheid. Zij worden wel bezocht door de hulpverleners van Free a Child.

Stop Kindermisbruik heeft dringend financiële steun nodig om deze meisjes op te vangen en de juiste zorgverlening te kunnen geven. Steun daarom onze actie Lock me Up – Free a Girl.

Zie ook: Breaking News: Police raid Dance Bar in Mumbai, find Rs 1.6 cr cash